Sıhhiye Köprüsü Bakıma Alınıyor: 6 ay sürecek çalışma için ihale süreci başladı

Sıhhiye Köprüsü Bakıma Alınıyor: 6 ay sürecek çalışma için ihale süreci başladı

ABB, Sıhhiye Köprüsü için bakım ve onarım işleri yaptırılacağını duyurdu. Yağış sonrası altına akan kirli sular ve küf kokusu ile dikkat çeken köprünün bakım ve onarım işlerinin 6 ay sürebileceği bildirildi. İşte Detaylar…

Başkentte her şiddetli yağış sonrası köprü altından geçen vatandaşlar ve araçların üzerine kirli sular akan Sıhhiye Köprüsü için harekete geçen ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, köprüye bakım ve onarım işi yaptırılacağını duyurdu.

Altlı üstlü dükkanlar ve duraklar bulunan Sıhhiye Köprüsü, her şiddetli yağış sonrası altına akan kirli sular ve yayılan küf kokusu ile dikkat çekiyor. Ankara’nın ulaşımda kilit noktalarından biri olan köprü için ihaleye çıkan ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bakım ve onarım işleri yaptırılacağını duyurdu. İhale ilanında yer alan detaylarda bakım ve onarım işlerinin 6 ay sürebileceğini bildirilirken; teklif verme süresi 20 Eylül’de son bulacak. Teklif verme süresinin ardından imzalanacak sözleşme sonrası 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İşte Detaylar…

kopru-kuf.jpg

AKAN KİRLİ SU VE KÜF KOKUSU DİKKAT ÇEKİYOR

Sıhhiye Köprüsü, Ankara’da vatandaşların ulaşımında önemli bir görev üstleniyor. Köprünün yanında bulunan Başkentray hattı ile birlikte altında ve üstünde bulunan EGO, dolmuş ve taksi durakları nedeniyle Ankara’nın merkezinden hemen hemen tüm ilçelere ulaşımı sağlıyor. Yıllar içinde köprünün altyapısında oluşan hasarlar sonucu, yağan şiddetli yağmurlarda kirli sular köprü altından geçen vatandaşlar ve araçların üzerine akıyor. Köprünün hem demiryolu hem de karayolu kısmında akan kirli su ile birlikte ortaya çıkan küf kokusu da dikkat çekiyor. Konuyla ilgili adım atan ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, yaptığı duyuruda “Sıhhiye Köprüsü Bakım ve Onarım Yapım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. İhaleye ilişkin ayrıntılı bilgiler aşağıda yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

kopru.jpg

İHALENİN AYRINTILARI

Yapılan ihale duyurusunda yer alan ayrıntılar ise şu şekilde: 1 adet köprünün inşaat yenileme ve tadilat işlerini kapsayacak. Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilecek. İşin teslim tarihi yer tesliminden itibaren 180 takvim günü olacak. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak. İhaleye son teklif verme süresi 20 Eylül saat 14’de son bulacak. İhale komisyonunun toplantı yeri (e-tekliflerin açılacağı adres) ise Emniyet Mah. Hipodrom Cad. No:5 B Blok Kat:7 (İhale Toplantı Salonu) Yenimahalle / ANKARA.

sihhiye-kopru-alti1.jpg

KÖKLÜ GEÇMİŞİYLE SIHHİYE

Sıhhiye Köprüsü’nün bulunduğu Sıhhiye’nin geçmişinde 20. yüzyıl başlarından beri var olan demiryolu hattı ve demiryolu hattının altından geçen İncesu Deresi’nin olduğu biliniyor. Sıhhiye Köprüsü günümüzde demiryolu hattının yanına eklenerek Ankara’nın en işlek bulvarlarından olan Celal Bayar Bulvarı ve İncesu Deresi kurutularak başkente kazandırılan Atatürk Bulvarı ile Kızılay ve Ulus arasında sınır görevi görüyor. Başkentin ulaşımda kilit noktalarından biri konumunda bulunan Sıhhiye Köprüsü’nde; EGO, dolmuş, taksi ve metro duraklarının yanı sıra, Yenişehir Tren İstasyonu ile Ankara’nın hemen hemen tüm mahalle, semt hatta ilçelerine ulaşım sağlanıyor. Bununla birlikte 1997 yılında eklenen U dönüşü kavşağıyla günümüzdeki haline gelen Sıhhiye’de; Hitit Güneş Kursu Anıtı ile birlikte Sıhhiye Köprüsü semtin simgelerinden biri oluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.