İrfan Nurol Acar

İrfan Nurol Acar

Süper Lig’de 10’uncu hafta

Süper Lig’de 10’uncu hafta

Bugünkü yazımda Süper Lig’in 10’uncu haftasını değerlendireceğim.

Süper Lig’de 10’uncu hafta mesaisi başlıyor. Lig lideri Fenerbahçe, Pendikspor deplasmanına gidecek. Nispeten diğer büyük takımlara göre kolay bir maç olacağını düşünüyorum. Fenerbahçe ligin en formda ve en iyi futbol oynayan takımı… Pendikspor maçında da zorlanmadan kazanacaktır. Ancak bir konuya değinmek istiyorum, Pendikspor’un sahası ve tesisleri… 2 bin 500 kişilik bir stat, bunu gerçekten Türkiye Futbol Federasyonu görmüyor mu? Görüyorsa buna neden bir çare bulmuyor? Cidden anlamak güç… Dzeko getiriyorsun, İcardi getiriyorsun, adamları oynattığın stada bak. Ligimizin marka değeri için böyle statlar gerçekten bir facia. Buna bir çözüm bulunması gerektiği kanaatindeyim. Ancak bulunacağını da pek sanmıyorum.

Cimbom Rize yolcusu

Hafta içi Bayern Münih’e karşı müthiş bir futbol oynayan Galasaray, Rize yolcusu. Galatasaray gerçekten müthiş baskın bir futbol oynadı Bayern’e karşı, ancak Bayern Münih o kadar tecrübeli o kadar usta ayaklara sahip bir takım ki, doğru oyunla Galatasaray’ı zor da olsa yendiler. Rizespor 9 haftada aldığı 14 puanla 8. sırada yer alıyor. Nispeten iyi bir futbol oynuyorlar. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi dönüşü, bu maçta zorlanabileceğini ancak kazanacağını düşünüyorum.

Beşiktaş’ta Antep mesaisi

Ligin en formsuz takımlarından birisi de Beşiktaş, ne yapılırsa yapılsın bir türlü bu takımda maya tutmuyor. Belli ki bu oyuncu grubuyla olmayacak. Kimi getirirsen getir takımın başına oyuncu grubu gerçekten kalitesiz. Beşiktaş ne olursa olsun en az kayıpla kendini ara transfer dönemine atmalı diye düşünüyorum. Belki Ocak ayında takıma direkt katkı verecek birkaç oyuncuyla şampiyonluk yarışında yeniden yer alabilir. Gaziantep FK bu sene pek iyi gitmiyor, 9 maçta aldıkları 9 puanla 16. sırada yer alıyorlar. Ancak diyemiyorum ki ‘Beşiktaş kesin kazanır’, Beşiktaş bize bu sene o görüntüyü vermiyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR