Tekstil devi resmen iflas etti! Konkordato ilan etti

Tekstil devi resmen iflas etti! Konkordato ilan etti

Zara, H&M, Spencer ve Koton gibi önemli giyim mağazalarının kumaş ihtiyacını karşılayan Emek Group, konkordato ilan etti.

Tekstil dünyasından şok iflas haberleri gelmeye devam ediyor. Özellikle pandeminin ekonomide bıraktığı izler dolayısıyla başlayan iflaslar devam ediyor. Buna göre, çok sayıda yerel ve uluslararası şirket iflasını ilan ederken, son iflas haberi de dünyanın en büyük giyim markaları arasında yer alan Zara, H&M ve Spencer gibi şirketlerin Türkiye'deki mağazalarında kumaş üretimini yapan 65 yıllık sektörün dev ismi Emek Group'un konkordato talebine onay verildi.

Temeli İstanbul’un Fatih ilçesinde atılan, tekstil faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'deki birçok firmaya halı ve mobilya satışı da yapan Emek Group şirketleri konkordato ilan etti.

Özellikle kumaş üretimi ve satışında sektörün en önemli firmalarından olan Emek Group, Zara, Marks & Spencer, Naf Naf, Bestseller ve H&M, Gerry Weber, Koton ve Tom Taylor grup şirketlerine için üretim yapıyordu.

3 ŞİRKETİN BORCU 500 MİLYON TL

Bakırköy 2’inci Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen dava dosyası kapsamında şirket, özellikle pandemi döneminden itibaren ekonomik istikrarsızlığa bağlı olarak sarsıldı. Dava dilekçesinde yer alan bilgilere göre kurlardaki sert hareketlilik, maliyetlerdeki yüzde 100’lük artışla kredi faizlerinin yüzde 60’a dayanması grup şirketlerin mali dengesine zarar verdi. Bununla birlikte Emek Global’in borcu 334 milyon TL, Emek Kumaş’ın borcu 110 milyon TL, Emekteks’in borcu da 81 milyon TL borcu olduğu bilgisi de dosyada yer aldı.

EMEK KUMAŞ SAHİBİ KİM?

İbrahim Cüneyt Önügören, Emek Kumaş'ın hissedarı olarak bilinmektedir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.