Tıraşa 2 lira zam

Tıraşa 2 lira zam

Kozmetik ürünlerindeki fiyat artışı berber fiyatlarını da etkiledi. Berber Yanıker, “15 lira olan saç tıraşını 17 liraya çıkarmak zorunda kaldık” diye konuştu. 

Kur farkına bağlı kozmetik ürünlerdeki fiyat artışı berber fiyatlarına da yansıdı. Toptancıdan aldıkları bütün ürünlerde en az 5 lira olmak üzere zam geldiğini belirten Sincan’da berber dükkanı sahibi Mustafa Yanıker, kendilerinin de tıraş ücretlerine ancak 2 lira zam yapabildiğini söyledi. Öte yandan Yanıker, berberliği ilerde zor günlerin beklediğini belirterek, “Biz çıraklarımızdan bizim gibi olmalarını beklemiyoruz. Mesleği öğrensinler yeter” dedi. 

TÜM ÜRÜNLERE EN AZ 5 LİRA ZAM GELDİ

Tıraş esnasında kullandıkları jilet, köpük, saç şekillendirici, şampuan gibi ürünlere son aylarda ciddi zamlar geldiğini belirten Yanıker, “Berberlerin olmazsa olmazı jilete çok zam geldi. 25-30 liraya aldığımız jilet bugün 45 liraya kadar çıktı. Onun dışında şampuanın fiyatı 5 liradan fazla arttı. Saç şekillendiricilerin fiyatları arttı. Açıkçası bu ürünlerde yerli üretim de tercih etsek sanırım hammaddeleri dışarıdan geldiği için kur kaynaklı artıyor. Toptancının her geldiğinde farklı bir fiyat çizelgesi görüyoruz” diye konuştu. 

ÇOCUKLAR 10 YETİŞKİNLER 17 LİRA

Tıraş fiyatlarında 2 lira zam yaptığını belirten Yanıker, “Çocuk tıraşlarımızda fiyat değişmedi. Onlar 10 lira olarak devam ediyor. Yetişkin tıraş ücretlerimizde fiyat değişikliği yapmak zorunda kaldık. 15 lira olan saç tıraşı 17 lira oldu. Sakal tıraşımız 10 lira. İkisini birlikte yaparsak 25 liraya yapabiliyoruz” bilgilerini verdi. 

tiras-fiyatlari,-sac-kesim-fiyatlari,-sakal-kesim-fiyatlari,-berber-fiyatlari,-kuafor-fiyatlari,-ankara,-sincan,-zam,-kozmetik-urunleri,.jpg

BERBERLİĞİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Eskisi gibi çırak yetişmediğini belirten 20 yılık berber Yanıker, “Çıraklarımızdan bizim yaşadığımız çıraklıktaki gibi davranmalarını beklemiyoruz. Biz ustamız yemek yemeden yemek yiyemezdik, onunla konuşamazdık, saygıda kusur etmezdik. Şimdi maalesef çırak yetişmiyor. Hemen sıkılıyorlar, zora gelemiyorlar. Sabır etmeyi bilmiyorlar. Onlardan tek beklentimiz mesleği öğrenmeleri. Gelecek kuşaklara aktarmaları” dedi. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.