TKP şaşkın, sosyalistler destekliyor: Kadıköy'de Maçoğlu bilmecesi

TKP şaşkın, sosyalistler destekliyor: Kadıköy'de Maçoğlu bilmecesi

Türkiye Komünist Partisi, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Kadıköy’den başkan adayı olmasına dair bir açıklama yayınladı. Açıklamada, Maçoğlu için farklı bir bölgenin düşünüldüğü ancak karara saygı duydukları ifade edildi.

Türkiye Komünist Partisi, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday gösterilmesine ilişkin değerlendirme sürecini sürdürüyor.

TKP tarafından yapılan açıklamada, Maçoğlu'nun Kadıköy'de değil İstanbul ya da İzmir'de başka bir ilçede aday olması gerektiği düşüncesiyle hareket ettikleri belirtildi.

Açıklamada, "Kadıköy, TKP'nin bu bağlamda gündeminde olan bir ilçe değildi. Kadıköy'de yıllara dayanan bir çalışmanın ürünü güçlü bir örgüte sahip olmakla birlikte partimiz, sayın Maçoğlu'nun İstanbul ya da İzmir'de başka ilçelerde aday olması gerektiği düşüncesiyle hareket etti. Kuşkusuz sayın Maçoğlu ve SMF'nin bu konudaki tercihlerine saygı duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

3.jpg

HERKES AYRI TELDEN

Öte yandan Sosyalist Meclisler Federasyonu, Maçoğlu'nun Kadıköy’de TKP çatısı altında demokratik, sol-sosyalist güçlerin ortak adayı olarak yerel seçimlere girmesini kararlaştırdıklarını duyurmuştu.

TKP'nin konuyla ilgili değerlendirme sürecinin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Bu aşamadan sonra TKP kendi içindeki değerlendirme sürecini en kısa sürede tamamlayacaktır" denildi.

Halk TV, geçtiğimiz senelerde 'Efsane başkan' olarak tanıttığı Fatih Mehmet Maçoğlu'nu canlı yayında sert eleştirmişti.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.