TRT Sanatçısı Dökmetaş, ünlü yazar Çalık’a vefatından birkaç gün önce hastanede konser vermiş

TRT Sanatçısı Dökmetaş, ünlü yazar Çalık’a vefatından birkaç gün önce hastanede konser vermiş

TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Kubilay Dökmetaş’ın, geçtiğimiz günlerde vefat eden ünlü yazar Mustafa Çalık’a son günlerinde hastanede konser verdiği ortaya çıktı.

TRT Halk Müziği Merkezi Müdürü olan ünlü sanatçı Kubilay Dökmetaş’ın, geçtiğimiz günlerde vefat eden ünlü yazar Mustafa Çalık’a son günlerinde hastanede konser verdiği ortaya çıktı.

YOĞUN KATILIM

Ülkücü camianın önde gelen kalemlerinden Mustafa Çalık, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 6 Aralık’ta vefat etmişti. Yazar ve siyaset bilimci Dr. Mustafa Çalık'ın cenazesi, 8 Aralık’ta memleketi Gümüşhane'de toprağa verilmiş, cenazesine eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Vedat Bilgin, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, eski bakanlardan Fikri Işık, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı'nın yanı sıra kalabalık topluluk katılmıştı.

mustafa-calik-cenaze-namazi.jpg

KUBİLAY DÖKMETAŞ ZİYARET EDİYOR

Mustafa Çalık, bir süredir İstanbul’da bir hastanede tedavi altındaydı. Şair Yazar Mehmet Ali Kalkan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilere göre, Mustafa Çalık’ı hastanede ziyaret eden isimlerden biri de TRT Halk Müziği Sanatçısı Kubilay Dökmetaş’tı.

“BİR TÜRKÜ SÖYLESENE”

İyi arkadaş olan Çalık ile Dökmetaş arasında duygusal anlar yaşanıyor. Türküleri çok sevdiği bilinen Çalık, Dökmetaş’tan bir türkü söylemesini istiyor.

KÖSEOĞLU GELİYOR AKLINA, OKUMAK İSTEMİYOR

Dökmetaş söylemek istemiyor. “Keşke istemeseydi” diye iç geçiriyor. Mehmet Ali Kalkan nedenini ise şöyle ifade ediyor: “Nevzat Kösoğlu Ağabey'e (siyasetçi ve yazar) Huma Kuşu'nu okumuş ve üç gün sonra vefat etmişti, o aklına gelmiş.”

Ancak Mustafa Çalık ısrar ediyor. Bunun üzerine Kubilay Dökmetaş, hastane odasında adeta konser veriyor.

DIŞARI ÇIKINCA AĞLAMAYA BAŞLIYOR

Konserin ardından Dökmetaş dışarı çıkınca, gözyaşlarına hakim olamıyor. Kalkan o anı şöyle anlatıyor: “Bu durumda helalleşmek zor. Dilinin ucuna kadar gelmiş, susmuş Kubilay Bey. ‘Abi, Ankara'ya dönüşünü bekliyoruz. Türkülerin devamını orada söyleriz’ diye konuşmuş. Dışarı çıkınca ağlamaya başlamış. Eşi ‘iyiye gidiyor’ deyince başka şeylere ağladığını söylemiş.”

Dökmetaş’ın hastane odasında verdiği konserden kısa bir süre sonra yani 6 Aralık günü Mustafa Çalık vefat ediyor.

Fatih Akkaya / www.gazeteilksayfa.com

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.