TÜİK açıkladı: Belediyeler 6,6 milyar metreküp tatlı su çekti

TÜİK açıkladı: Belediyeler 6,6 milyar metreküp tatlı su çekti

TÜİK’in Su ve Atıksu İstatistikleri 2022 Raporu’na göre, çekilen suyun 8,3 milyar metreküpünü tatlı sular oluştururken; en fazla su çeken belediyeler oldu. Belediyeler kaynaklardan toplam 6,6 milyar metreküp tatlı su çekti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Su ve Atıksu İstatistikleri 2022 Raporu yayınlandı. Raporda yer alan verilere göre, çekilen suyun 8,3 milyar metreküpünü tatlı sular oluştururken; en fazla su çeken belediyeler oldu. Belediyeler kaynaklardan toplam 6,6 milyar metreküp tatlı su çekti.

TÜİK 2022 Su ve Atıksu İstatistiklerine göre 2022 yılında su kaynaklarından çekilen su miktarı 19,2 milyar metreküp oldu. Çekilen suyun 8,3 milyar metreküpü tatlı su kaynaklarından elde edilirken; belediyeler toplam 6,6 milyar metreküp tatlı su temin etti. Belediyeler en fazla yüzey sularını kullandı. 10,9 milyar metreküp suyun ise denizden çekildiği açıklanırken bu su en fazla soğutma amaçlı kullanıldığı belirtildi.

sukaynak2.jpg

4,2 MİLYAR METREKÜPÜ YER ALTI SULARI

TÜİK verilerine göre 2022 yılında su kaynaklarından çekilen 19,2 milyar metreküp suyun yüzde 43,2’si(8,3 milyar metreküp) tatlı su kaynaklarından temin edildi. Çekilen tatlı suyun 4 milyar metreküpünü yüzey suları oluştururken; bunun 3,6 milyar metreküpü belediyeler tarafından çekildi. Çekilen yer altı suları ise 4,2 milyar metreküp olarak açıklandı. Yer altı suyunun 3 milyar metreküpü yine belediyeler tarafından çekilirken; bunun 468 bin metreküpü imalat sanayi işyerleri tarafından çekildiği belirtildi. Toplam çekilen tatlı su miktarı 8,3 milyar metreküp olurken; belediyelerin çektiği su miktarı toplam 6,6 milyar metreküp olarak gerçekleşti.

sukaynak44.jpg

TERMİK SANTRALLER 8,7 MİLYAR METREKÜP SU ÇEKTİ

Denizden çekilen su miktarı ise 10,9 milyar metreküp olarak gerçekleşti. Denizden çekilen suyun 8,7 milyar metreküpü termik santraller tarafından çekilirken; 2 milyar metreküpü imalat sanayi işyerleri tarafından çekildi. Denizden çekilen suyun yüzde 94’ü soğutma amaçlı kullanılırken; bu amaçla kullanılan su miktarı 10,26 milyar metreküp olarak gerçekleşti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.