Türkiye'de kaç yabancı öğrenci var? YÖK Başkanı duyurdu

Türkiye'de kaç yabancı öğrenci var? YÖK Başkanı duyurdu

Son dönemde kamuoyunda sıkça gündeme gelen yabancı öğrenci sayısıyla ilgili YÖK'ten açıklama geldi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Türkiye'deki yabancı öğrenci sayısını açıkladı.

Türkiye'de eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler tartışılmaya devam ediyor. Başta Karabük olmak üzere birçok kentteki yabancı öğrenci sayısı gündemde. Kamuoyunu meşgul eden olayla ilgili Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'dan açıklama geldi.

Özvar, Türkiye'de ne kadar yabancı öğrencinin eğitim gördüğünü açıkladı. Erol Özvar, "Bugün, ülkemizdeki üniversitelerde 198 farklı ülkeden 350 bine yakın uluslararası öğrenci öğrenim görmektedir" dedi.

"HEDEF DÜNYADA İLK 5'E GİRMEK"

Erol Özvar, "Ülkemiz dünyada en fazla öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasına girmiş ve yükseköğretimde küresel bir eğitim merkezi haline gelmiştir. Hedefimiz uluslararası öğrenci sayısında, dünyada ilk 5’e girmektir" ifadelerini kullandı.

erol-ozvar.jpg

"OLUMSUZ ALGI OLUŞTURULUYOR"

Yabancı uyruklu öğrencilere karşı olumsuz algı oluşturulduğunu söyleyen Özvar, "Türkiye’deki uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 95’i eğitimlerini kendi imkanlarıyla sürdürmekte ve ülkemizin gönüllü elçileri olarak ülkelerine dönmektedirler. Uluslararası öğrencilerin mevcudiyeti Türk vatandaşı öğrencilerimiz için herhangi bir hak kaybına neden olmamaktadır. Bu bakımdan, uluslararası öğrenciler konusuna bir düzensiz sığınmacı ya da göçmen sorunu olarak bakmak yanlış bir tutumdur. Ülkemizin bir uluslararası yükseköğretim merkezi olmasını engelleyecek her türlü söz ve davranıştan uzak durulması büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.