Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenler hep bir ağızla: "55 bin ek atama" diye haykırdı

Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğretmenler hep bir ağızla: "55 bin ek atama" diye haykırdı

Türkiye’nin dört bir tarafından gelen, 45 bin atama sayısını yeterli bulmayan öğretmenler, ek atama için Ankara Ulus meydanında toplandı.

Geçtiğimiz ocak ayında atama bekleyen öğretmenler Türkiye’nin 100’üncü yılına özel 100 bin atama talebinde bulunmuşlardı. 45 bin atamanın gelmesiyle birlikte atanamayan öğretmenler bir kez daha Ankara Ulus meydanın da toplandı. Türkiye’nin dört bir yanından kendi imkânlarıyla gelen öğretmenler, “Öğretmenler Ulus’ta, Bakan sözü nerede?” sloganları attı.

atama-1.jpg

Atanamayan öğretmenler destek vermek adına birçok Benim Hocam öğretmenleri, öğretmenlerin anne ve babaları, çocukları geldi. Atanamayan Türkçe öğretmeni Ömer Aybay, “Ben buraya Van’dan geldim. Bakanımızın verdiği ek atama sözüne dayanarak ders çalışmadık. Çok yüksek puanlar aldık hepimiz. Fakat sınırda kaldık. Sayıştayı raporlarına göre 138 bin öğretmen açığı var. Fakat atanan 45 bin öğretmen var. Biz geride kalan, atanamayan öğretmenler bu sayının çok az oluğunu düşünüyoruz. Ek atama istiyoruz. 100 bin atama istiyoruz, bu konuda ısrarcıyız” şeklinde konuştu.

atama-4.jpg

Öğretmenlere destek için gelen Benim Hocam öğretmenlerinden Aker Kartal, “Sizi burada görmek beni hem çok mutlu etti hem de çok üzdü. Sizin şu an olmanız gereken yer burası değil, okullarınız bahçeleri olmalıydı. Sizlerin verdikleri emeklere bir yıl boyunca tanıklık etmiş biri olarak sizlerin kalbinizin ne kadar güze olduğunu biliyorum. Cebinizdeki son parayı KPSS kitaplarına vererek geçirdiğinizi biliyorum. Son paranızı yol parası yapıp kurumlarda eğitim almaya gittiğinizi biliyorum. İnşallah bundan sonra dokunduğunuz tek şey test çözerken elinize aldığınız kalemler değil, öğrencilerinizin yüreği olur ve geldiğiniz tek yer dershaneler değil okullarınız olur” ifadelerini kullandı.

atama-2.jpg

atama-3.jpg

atama-5.jpg

Rüveyda Aslıipek / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum