Turlar düzenleniyor: 205 farklı kuş türü yaşıyor

Turlar düzenleniyor: 205 farklı kuş türü yaşıyor

İzmir, doğal güzellikleriyle ünlü şehirlerimizden biri. İzmir Kuş Cenneti de şehrin bu doğal zenginliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Peki, İzmir Kuş Cenneti'ne nasıl gidilir? İşte detaylar...

İzmir, doğal güzellikleriyle ünlü şehirlerimizden biri. İzmir Kuş Cenneti de şehrin bu doğal zenginliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Çiğli'de 8 bin hektarlık geniş bir alanda bulunan İzmir Kuş Cenneti, doğa tutkunları ve kuş gözlemcileri için ideal bir destinasyon haline geldi.

haber1-005.jpg

205 FARKLI KUŞ TÜRÜ BÖLGEDE YAŞIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından koruma altına alınmış olan Kuş Cenneti, Çamaltı Tuzlası sahası içinde konumlanıyor. 205 farklı kuş türünün yaşadığı bu bölge, eşsiz doğal şartları ve zengin biyoçeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Kuş Cenneti, özellikle pembe kanatlı flamingolar, siyah leylekler ve tepeli pelikanlar gibi nesli tükenmekte olan türlerin yaşam alanı olmasıyla da biliniyor.

haber2-005.jpg

TURLAR DÜZENLENİYOR

Doğaseverler ve fotoğraf tutkunlarının sıklıkla ziyaret ettiği bu alanda, ziyaretçi merkezi, kuş gözlem kuleleri, dürbünler ve gezi bisikletleri gibi olanaklar da bulunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tekne ve otobüs turlarıyla, kuş cennetini keşfetmek isteyenler için harika bir fırsat sunuluyor.

haber3-002.jpg

İZMİR KUŞ CENNETİ'NE NASIL GİDİLİR?

İzmir Kuş Cenneti'ne ulaşım oldukça kolay. İzmir'e 56, Çiğli'ye 10 ve Karşıyaka'ya 26 kilometre uzaklıkta olan bu doğal cennete, çevreyolu üzerinden rahatlıkla ulaşılabilir. Ayrıca toplu taşıma araçları da bu güzide bölgeye ulaşım sağlamak için ideal bir seçenek sunuyor. Karşıyaka Vapur İskelesi'nden hareket eden 777 numaralı otobüsler ve Çiğli Aktarma Merkezi'nden hareket eden 751 numaralı otobüslerle kolayca ulaşılabilirsiniz.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.