Twitter’a rakip geliyor! - Meta duyurdu

Twitter’a rakip geliyor! - Meta duyurdu

Meta, Twitter ile yarışacak yeni bir sosyal medya platformu geliştiriyor.

Meta, WhatsApp, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının ana şirketi olarak kendini kanıtlamış durumda. Bu platformlara bir yenisi daha ekleniyor. Meta, geliştirdiği son teknoloji ile dikkatleri üzerine çekti. İddialar ise Meta’nın yeni özellikler içeren platformunun Twitter’ı geride bırakacağı bekleniyor. İşte detaylar:

meta ve twtitter

Meta, son zamanlarda metin odaklı bir sosyal ağ üzerinde geliştirmelerini sürdürüyor. Instagram, Facebook ve WhatsApp gibi platformları bünyesinde barındıran Meta, yeni bir projeye imza atmak için geliştirmelerin devam ettiği ileri sürülüyor. Meta, sahip olduğu diğer platformlardan farklı olarak metin odaklı çalışmayı tercih ediyor. Twitter’a benzerliği ile dikkat çeken yeni platform gündem oldu.

Twitter'ın diğer platformlara göre liderliği çok yakında değişebilir. Twitter, Ekim 2022’ tarihinde Elon Musk tarafından satın alındığından bu yana tartışmalara konu olmuştu.

meta ve sosyal medya

MERKEZİYETSİZ BİR SOSYAL AĞ

Meta sözcüsü, MoneyControl’e iddialar hakkında bilgi verdi. Meta sözcüsü tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, “Metin tabanlı gelişmelerin paylaşımı için bağımsız, merkeziyetsiz bir sosyal ağ üzerinde çalışıyoruz. İçerik üreticileri ve ünlü kimselerin ilgi alanları hakkında güncel bilgiler paylaşabilecekleri ayrı bir alan için fırsat olduğuna inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Sedat Osman Koç / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.