Ucuz kuru soğan bulunmuyor

Ucuz kuru soğan bulunmuyor

Marketlerde çürümüş ve kararmış soğanların dahi kilosunun 3,75 liradan satılması objektiflerimize böyle yansıdı.

Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden birinde çürümüş ve kararmış kuru soğanların dahi kilosunun 3,75 liradan satılması objektiflerimize böyle yansıdı. Vatandaşlar kalitesiz soğanın dahi yüksek fiyatlara satılmasını eleştirirken, kaliteli soğanı yüksek fiyatlardan dolayı alamadıklarını belirtiyor.

KURU SOĞAN FİYATLARINDAKİ ARTIŞ ENGELLENEMİYOR

Son günlerde artan kuru soğan fiyatlarının önüne bir türlü geçilemiyor. Soğan fiyatlarındaki artış stokçuluktan mı yoksa başka nedenlerden mi bilinmezken, vatandaşlar kaliteli soğana dahi ulaşmakta güçlük çekiyor. Çankaya’da Türkiye’nin en büyük market zincirlerinden birinde objektiflerimize yansıyan bu kareler soğanın kalitesini gözler önüne seriyor.

ÇÜRÜK VE BOZUK HALİYLE SATILIYOR

Kilosu 3,75 liradan satılan soğan çürük ve kararmış bir şekilde tezgâhta yerini alıyor. Bazı marketlerde soğan fiyatlarının 9 liraya kadar çıkması, akıllara “Çürük soğanlar ucuza satılmaya mı çalışılıyor” sorusunu getiriyor. Vatandaşlar ucuz soğan fiyatını görünce hemen tezgâh başına gidiyor. Soğanın çürük ve kararmış olduğunu gördüklerinde ise satın almaktan vazgeçiyor.

ÇÜRÜMÜŞ SOĞANLAR BOŞ ARAZİLERE ATILDI

Geçtiğimiz günlerde Polatlı’da pas ya da mantar hastalığına yakalandığı öne sürülen tonlarca soğan, faaliyette olmayan tuğla fabrikalarının bulunduğu bölgeye atılmış ve akıllarda soru işareti bırakmıştı.   Mahalleli çürük soğanların 1,5 aydır bu bölgede bulunduğunu ileri sürerek, çevreye yayılan kötü koku nedeniyle rahatsız olduklarını belirtmiş, soğanların stokçular tarafından değil, üreticiler tarafından çürük olanların atıldığını iddia etmişti.  Bu haberler sonrası vatandaşlar,  tezgâhta yerini alan bu kalitesiz soğanların Polatlı’da boş arazilere atılan soğanlarla bir ilgisi olup olmadığını merak ediyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum