Ulaşım planı hazır: Eminönü’ne girişler paralı olacak

Ulaşım planı hazır: Eminönü’ne girişler paralı olacak

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) açıklandı. Ulaşım Planına göre , trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla 'Tıkanıklık fiyatlandırılması' uygulaması hayata geçirilecek.

İstanbul’un trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen, insan ve çevre odaklı “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı”nın (SKUP) tanıtımı dün gerçekleştirildi. Planın hayata geçirilmesiyle kentte trafik yoğunluğunun 2030 yılında yüzde 10,1 azaltılması planlanıyor. Ayrıca, trafik sıkışıklığını önlemek amacıyla uygulanacak “Tıkanıklık fiyatlandırması” ile de özel araçların kullanıcıları belli bir bölgeye giriş için ücret ödeyecek. Sistemin pilot uygulaması, Tarihi Yarımada’da (Eminönü) hayata geçirilecek.

2.jpg

PİLOT BÖLGE 'EMİNÖNÜ' OLACAK

“Tıkanıklık fiyatlandırması” ile özel otomobil kullanıcıları belli bir bölgeye giriş karşılığında ücret ödeyecek. Sistemin pilot uygulaması, Tarihi Yarımada’da (Eminönü) yaklaşık 6 kilometrekarelik bölgede yapılacak. SKUP kapsamında mahallelerdeki ücretli otoparkları kullanacak İstanbullular, kendi mahallelerinde park yaptıklarında ise düşük ücret ödeyecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.