‘Ulus Dönüşümü Bir Fırsattır’

‘Ulus Dönüşümü Bir Fırsattır’

Ulus’ta faaliyet gösteren Yeni Bahar Otel’in Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Yılmaz, “Ulus’un dönüşümü Ankara turizmi ve ekonomisi için büyük bir fırsat” dedi.

Ulus’un tarih ve kültürün yanı sıra önemli bir sanat bölgesi olduğuna da dikkat çeken Yeni Bahar Otel Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Yılmaz, buna rağmen Ulus bölgesinin hak ettiği değeri görmediğini kaydetti.
Ankaralıların pek çoğunun bile Ulus’ta nasıl bir tarih yattığının farkında olmadığını kaydeden Yılmaz, “Ulus’un dönüşümü Ankara turizmi ve ekonomisi için büyük bir fırsat” dedi.  

MEDENİYET YUVASI

Cumhuriyet Tarihine yakından tanıklık eden Ulus’un önemli medeniyetlerden eserlere de ev sahipliği yaptığını dile getiren Yılmaz, dünyanın en önemli müzelerinin Ulus Bölgesi’nde yer aldığını hatırlattı. Hacı Bayram Veli Cami, Tarihi Roma Hamamı, Agustus Tapınağı gibi dünyaca ünlü kalıntıların da Ulus’ta bulunduğunu dile getiren Yılmaz, ayrıca Ulus’un bir sanat bölgesi olma özelliğine de dikkat çekti. 

TARİH, KÜLTÜR VE SANAT

Opera ve Bale Salonu, Ankara Resim, Heykel Müzesi ve birçok tiyatro sahnesinin Ulus bölgesinde yer aldığını kaydeden Yılmaz, “Tarih, kültür ve sanatı bir arada barındıran Ulus, yeterince ilgi görmüyor. Tüm bunları barındıran bir değer olan Ulus’a sahip çıkmıyoruz. Biran önce Ulus Tarihi Kent Projesini hayata geçmesini bekliyoruz” diye konuştu. Kent dokusunun bozulmadan semtin turizm mekanları içinde yerini alması gerektiğini söyleyen Yılmaz, Ulus’un dönüşümünün Ankara turizmi ve ekonomisi için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. 

Ulus’un Ankara’nın ticari hayatında da önemli bir yer aldığını anlatan Yılmaz, Ulus Tarihi Kent Projesi’nin bitmesiyle birlikte Ulus’un eski görkemli günlerine kavuşacağına inandıklarını söyledi. Bunun yanı sıra Ankara’nın tanıtımında Ulus’a ayrıca yer verilmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, Türkiye’nin ve dünyanın dikkatini Ulus’a çekecek tanıtımlar yapılması ve projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.