Uluslararası Balkan Üniversitesine dair tüm bilgiler haberimizde...

Uluslararası Balkan Üniversitesine dair tüm bilgiler haberimizde...

Uluslararası Balkan Üniversitesinde hangi bölümler var? Uluslararası Balkan Üniversitesini kim kurdu? Tüm bu soruların cevabını üniversitede rektör danışmanlığı görevine atanan Dr. Oğuzhan Aydın verdi.

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmalığı görevine atanan Dr. Oğuzhan Aydın, üniversitenin Türkiye’nin desteği ile kurulduğunu hatırlatarak, “Anadolu ve Balkanlar arasında köprü oluyor“ dedi.

Gazetemize konuşan Dr. Aydın, “Makedonya’da birçok Türk yaşıyor. Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır” dedi.

AYBÜ Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aydın Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmanlığı görevine atandığını belirterek, Balkan Üniversitesi’nin Anadolu ile Balkanlar arasında köprü kuracağını belirtti. Türkiye’nin destekleriyle kurulan ve Üsküp’te bulunan Balkan Üniversitesi’nin YÖK’te denkliği bulunduğu ve ÖSYM tercih kılavuzunda yer aldığını belirten Aydın, “Makedonya’da birçok Türk yaşıyor. Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır” dedi.

Dr. Oğuzhan Aydın kimdir?

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) Öğretim Üyesi Dr. Oğuzhan Aydın Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Danışmalığı Görevine getirildi.

Uluslararası Balkan Üniversitesini kim kurdu?

Yeni görevi hakkında gazetemize açıklamalarda bulunan Aydın, Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin 2006 yılında Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te Türkiye’nin desteği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle kurulduğunu ve Üsküp’ün bizim medeniyet ve kültürümüz açısından çok önemli bir şehir olduğunu belirtti.

9066b709-9910-4380-a35b-c10022e707eb.jpgBUHARA’DAN ANADOLU’YA,

ANADOLU’DAN BALKANLARA

Üsküp’ün uzun yıllar Osmanlı toprakları içinde yer aldığını belirten Aydın, “Üsküp Yahya Kemal’in, Mehmet Akif Ersoy’un, Şemsettin Sami’nin çıktığı topraklardır. Müslüman Türkler medeniyetlerini Buhara’dan doğurdular. Buhara’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan da Balkanlara getirdiler. Ahmet Yeseviler, Hacı Bektaşiler ve Yunus Emreler nasıl Anadolu’nun mayasını tutturdularsa Balkanlarda da sarı Saltuklular ve Gülbabalar orasının mayasını tutturdu. Bu yüzden İstanbul, Bursa, Erzurum bizim için neyse Üsküp’ te bizim için odur” dedi.

“BİR ELMANIN YARISI ANADOLU İSE DİĞER YARISI BALKANLARDIR”

Makedonya’da birçok Türk yaşadığına dikkat çeken Aydın, “Bir elmanın yarısı Anadolu ise diğer yarısı Balkanlardır” diyerek, Balkanlarda her vatandaşın Türkiye’yi yakinen takip ettiğini, kalbi Türkiye ile attığını dile getirerek Üsküp’ün ülkemiz açısından önemine vurgu yaptı. 

Uluslararası Balkan Üniversitesinde hangi bölümler var?

Üniversite’de İktisadi İdari bilimler Fakültesi,  İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik, Hukuk, Mimarlık ve İletişim Fakültesi gibi birçok bölüm bulunduğuna dikkat çeken Aydın, üniversitenin İngilizce eğitim verdiğine vurgu yaparken, üniversitede 20 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu söyledi. Üniversite rektörlüğüne ise Hacı Bayram Veli Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Mehmet Dursun Erdem atandığını hatırlatan Aydın, “Biz de üniversitenin eğitim kalitesini, faaliyetlerini duyurmak için gayret ediyoruz” diye konuştu.

ANADOLU İLE BALKANLAR ARASINDAKİ KÖPRÜYÜ KURACAK

Uluslararası Balkan Üniversitesi’nin YÖK’te denkliği olduğunu belirten Aydın, üniversitenin ÖSYM tercih kılavuzunda da yer aldığını söyledi. Aynı zamanda İstanbul’daki Üniversitelerin hocalarının da Balkan Üniversite de eğitim verdiğini belirten Aydın, Anadolu ile Balkanlar arasındaki köprüyü Uluslararası Balkan üniversitesinin kuracağını belirtti.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum