Üniversite sınav ücreti 2024? YKS ücret 2024?

Üniversite sınav ücreti 2024? YKS ücret 2024?

Milyonlarca adayı ilgilendiren üniversite sınavı serüveni 1 Şubat itibariyle resmen başladı. Adayları heyecanlandıran sürecin son başvuru tarihi ise 26 Şubat olarak belirlendi. Peki, Üniversite sınav ücreti 2024? YKS ücret 2024? İşte detaylar:

2023 yılındaki üniversite sınavına 3 milyon 527 bin 443 aday başvuru yapmış, sınava 2 milyon 995 bin 638 kişi girmişti. Serüvenin sonunda yüzbinlerce öğrenci üniversiteli olarak hayallerine bir adım daha yaklaşmaya çalıştı. Bu yıl da üniversite sınavı serüveni 1 Şubat itibariyle resmen başladı. ÖSYM, öğrenci işlemleri sistemi üzerinden 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na başvuruları alırken, bir yandan da sınav ücretleri merak edilmeye başlandı. Peki, Üniversite sınav ücreti 2024? YKS ücret 2024? Tüm detaylar haberimizde:

SINAV 8-9 HAZİRAN’DA

Adaylar başvurularını, ÖSYM'nin internet sitesindeki Aday İşlemleri Sistemi ya da mobil uygulaması üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik numaralarını ve şifrelerini girerek yapabilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın 1'inci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi 8 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi ile Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran pazar Günü yapılacak. Üniversite sınavının sonuçları ise 17 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak.

YKS ÜCRET 2024?

Üniversite sınavına başvuran adaylar, sonrasında ise belirlenen ve anlaşmalı olan bankalara sınav ücretlerini yatırma işlemine geçiyor. Peki, Üniversite sınav ücreti 2024? YKS ücret 2024? Üniversite sınavının bu yıl ki ücreti ÖSYM tarafından her bir oturum için 295 Türk Lirası olarak belirlendi. Açıklamada ödemelerin ise ÖSYM tarafından belirlenen bankalar aracılığıyla yapılacağına değinildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.