Vatandaş, hazır satılan çöp poşetlerine yöneldi

Vatandaş, hazır satılan çöp poşetlerine yöneldi

Plastik poşetlerin marketlerde ücretli olmasıyla, vatandaşlar hazır olarak satılan çöp torbalarına yönelirken torbaların fiyatları kokusu, adedi ve boyutuna göre 6 lirayla 20 lira arasında değişiyor. 

Vatandaşlar hazır olarak satılan çöp torbalarına yönelirken torbaların fiyatları kokusu, adedi ve boyutuna göre 6 lirayla 20 lira arasında değişiyor. 

1 Ocak 2019 itibariyle plastik poşetlerin ücretli olmasının ve kullanımının azalmasının ardından evde çöpte kullanılan plastik poşetlerin yerini çöp torbaları almaya başladı.

Böylece çöp torba ihtiyacının fazla fazla alınan plastik poşetlerden karşılanması geçmişte kaldı. Marketlerde çöp torbalarının rafları büyürken boyutu, kokusu ve adet sayısına göre bu torbaların fiyatı 6 lira ile 20 arasında değişiyor.

Öte yandan Başkentliler Altındağ Belediyesi’nin birkaç yıldır temiz çevre sloganıyla ev ev çöp torbası dağıtmasını hatırlatarak, “Bu hizmeti her ilçe belediyesi yapmalı ”diyor.   

SON GÜNLERDE TALEP ARTTI

Yaklaşık 1 buçuk aydır plastik poşetlerin ücretli olmasıyla giderek azalan kullanım Türkiye genelinde yüzde 60’lara ulaştı.

Çoğu vatandaş evlerinde çöp torbası ihtiyacını alışveriş yaptıkları marketten gereğinden fazla plastik poşet alarak karşılıyordu. Fakat o günler artık tarih oldu. Ellerinde eskiden biriktirdikleri plastik poşetler de bitince vatandaş artık çöp torbası kullanımına yöneldi.

Artan taleple birlikte marketler çöp torbası rafları büyürken çeşitliliği de arttı.

20 LİRAYA KADAR VAR

Marketlerde pek çok markanın çöp torbası bulunuyor. Çöp torbalarının fiyatları kokusuna, boyutuna, kalınlığına göre değişiyor. Ev içinde ufak çöpler için kullanılan çöp torbaları 6 liradan satılıyor.

Daha büyük mutfak için olan ve evin tüm çöpünün atıldığı torbalar ise 10-12 lira arasında satılıyor. Daha çok ofis ve iş yerlerinde kullanılan en büyük boy çöp poşetleri ise 20 liraya kadar çıkabiliyor.

dsc_0534.jpgÖRNEK ALTINDAĞ BELEDİYESİ

Artan taleple birlikte vatandaşlar Altındağ Belediyesi’nin birkaç yıldır sürdürdüğü çöp torbası dağıtımı hizmetini hatırlatarak her ilçe belediyesinin bu hizmeti devam ettirmesini istiyor. Peki, Altındağ Belediyesi ne yapıyor? Belediye yetkilileri tüm ilçede mahalle mahalle kapı kapı gezerek Altındağlılara ağzı büzgülü çöp torbası veriyor ve plastik poşet yerine bu torbaların kullanılmasını istiyor. Ayrıca koku özellikli olan torbalar çöplerde oluşabilecek kokuları da engelliyor.

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.