Vatandaş soruyor: Ekmeğin gramajı düştü mü?

Vatandaş soruyor: Ekmeğin gramajı düştü mü?

Marketlerde bazı ekmekler ebat olarak daha büyük ama içi boş olabiliyor. Bazı ekmekler ise tam tersi; küçük ebatlı ama içlerinin doluluğu ile dikkat çekiyor. Fırıncılar Odası ise, konuya ilişkin ''Ekmeğin ebatı değil, gramajı önemli'' açıklaması yaptı.

Türkiye genelinde olduğu gibi Başkent Ankara’da da ekmek ebatları fırından fırına değişiklik gösterebilirken, burada dikkat edilmesi gereken hususun gramaj olduğunun altı çiziliyor. 

Bazı ekmekler ebat olarak daha büyük ama içi boş olabiliyor.

Bazı ekmekler ise tam tersi; küçük ebatlı ama içlerinin doluluğu ile dikkat çekiyor.

Fırıncılar Odası, “aldığımız ekmeğin içi boş çıktı” şikayetlerine “Ebatı daha büyük olduğu için olabilir; tartın, 200 gramın altında ise şikayetçi olun” cevabını veriyor. 

Ekmekte son gramaj tartışması Etimesgut’ta patlak verdi. Geçtiğimiz günlerde market zincirinden ekmek alan bir vatandaş ekmeğin içinin boş çıkmasına tepki gösterdi ve ekmek zammı ve gramajını hatırlatarak, “Ekmek şuan 1 lira fakat ara ara marketlerden içi olmayan boş ekmekler çıkıyor. Acaba gramajında bir düşüş mü yapıldı? Denetimler yapılıyor mu ?” diye sordu.

ekmek-(8).jpegVATANDAŞ MERAK EDİYOR

Vatandaşlar özellikle büyük marketlerden aldıkları ekmeklerde içinin olmayışına sık sık rastladıklarını belirtiyor.

Bu duruma alışmak istemediklerini ve ekmeğin gramajının düşmemesini söyleyen vatandaşlar, “Haftada en az 3-4 defa bu durumla karşılaşıyoruz. En son aldığımda da ekmeğin neredeyse içi hiç yoktu. Normalde 1 ekmekle bazen iki doyabiliyorken şuan 1 ekmek neredeyse 1 kişiye denk geliyor. Geçen aylarda haberlerde izlemiştik ekmeğe bir zam olacak olmayacak denmişti ve zam olmamış durumdan memnun kalmıştık. Fakat şuan acaba ekmeğin gramajını mı düşürüyorlar? Sorusunu sormaya başladık. Yetkililer özellikle ekmek yapıp satan büyük marketleri yeter kadar incelemeli” ifadelerine yer verdi. 

GEÇTİĞİMİZ AYLARDA GÜNDEM OLMUŞTU

Geçtiğimiz Ekim ayında üretim maliyetlerinin arttığı gerekçesiyle fırıncılar ekmeğin fiyatında yüzde 25’lik bir zamma gitmiş ve fiyatını 1 lira 25 kuruşa yükseltme kararı almıştı.

Fakat duruma hem vatandaşın tepkisi hem de Ankara Valiliği ve Ticaret Bakanlığı’nın devreye girmesiyle yapılan zam geri çektirilmişti. 

FIRINCILAR ODASI: MERAK ETMEYİN

Başkentli vatandaşların merakını sorduğumuz Ankara Fırıncılar Odası yetkilileri ise, gazetemize konuşarak konuya ilişkin şunları söyledi:

“Ekmeğin gramajında herhangi bir düşüş olmamıştır. Ekmek halen 200 gramdır. Ekmeklerinin içinin boş olmasının birçok sebebi vardır. Mayanın beklemiş ya da beklememiş olması pişirilirken oluşan bir aksaklık, hamurun karışmasında bir problem yaşanması gibi. Vatandaşlar merak etmesinler. Ancak ekmeğin içerisinde yabancı bir madde çıkarsa gerek bize gerekse zabıta yetkililerine anında haber versinler.”

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.