Vatandaşa Sumatik şoku

Vatandaşa Sumatik şoku

ASKİ’nin Sumatik cihazından 20 TL’lik su alan bir vatandaş 1.85 TL KİOSK kesintisi yetmiyormuş gibi bir de teknik arıza kurbanı oldu. Makina, KİOSK kesintisinden geriye kalan 18,15 TL’ye, suyun m³ fiyatı 6.92 TL olmasına rağmen sadece 0.6 m³ su yükledi.

Başkentin pek çok noktasında faturalı olduğu kadar kartlı su sayaçları da kullanılıyor. Ancak bazı vatandaşlar kartlı su sayaçlarında ödedikleri fiyatla suyun metreküpünün arasında hayli fark olduğundan yakınıyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş kartına 20 TL su yüklediğini suyun metreküp KDV’siz fiyatının 6,92 olmasına karşın 0,6 metreküp yüklendiğini söylerken konuyla ilgili Ankara Su Kanalizasyon İdaresi(ASKİ)  Genel Müdürlüğü’nü aradığını ancak gerekli yerlere ulaşamadığını belirtti. 

VATANDAŞLAR ŞAŞIRIYOR

fatura33.jpg

ASKİ’ye bağlı sumatiklerden evlerinde kullanmak için su alan vatandaşlar ödedikleri ücret karşısında geçmişe oranla daha az su yüklendiğini söylüyor. Önceki alımlarımda 20 TL’ye 1,5-2metreküp arası su yüklenirken en son aldığım 20 TL’lik suya 0,6 metreküp yüklendi” diyen bir vatandaş yaşadığı durum karşısında şaşırdığını belirtti. Konuyla ilgili 153 Mavi Masa’yı aradığını ancak yeterli bilgiyi alamadığını söyleyen vatandaş, “Konuyla ilgili ücretlendirme hakkında bilgi sahibi olmak istedim ancak mavi masa yetkilileri konuyla detaylı bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Ardından ASKİ’yi aradım fakat oradan da yetkili birisine ulaşamadım” dedi. 

ASKİ’NİN FİYATLARINA GÖRE YORUMLADIM

ASKİ Genel Müdürlüğü’nün internet sayfasında Mayıs 2018 Su ve Atıksu Tarifesine göre suyun metreküp fiyatının KDV dâhil olmadan 6,92TL olarak gördüklerini ve hesaplamalarını da buna göre yaptıklarını belirten vatandaşlar internet sayfasındaki fiyatlandırmaya nazaran kendilerine az su yüklendiğini söyledi.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum