Veysel Tiryaki: Altındağ’da hem kentsel hem sosyal dönüşümü sağlayacağız

Veysel Tiryaki: Altındağ’da hem kentsel hem sosyal dönüşümü sağlayacağız

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, “Öncelikli işlerimizden biri kentsel dönüşüm olacak. Altındağ’da hem kentsel hem sosyal dönüşümü sağlayacağız” dedi.

AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, daha önce 3 dönem görev yaptığı ilçede sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamını canlandıracak, vatandaşların yaşam kalitesini artıracak projeleri hayata geçireceklerini vurguladı. Ayrıca, çevre düzenlemeleri, altyapı çalışmaları ve yeşil alanların artırılması gibi konuların da gündemlerinde olduğunu belirtti. Altındağ'ın geleceği için kararlı adımlar atacaklarını söyleyen Tiryaki, vatandaşların desteğiyle birlikte ilçenin daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. Tiryaki, “Öncelikli işlerimizden biri kentsel dönüşüm olacak. Altındağ’da hem kentsel hem sosyal dönüşümü sağlayacağız” dedi.

veysel.jpg

"ALTINDAĞ KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİR MARKA"

2005 yılından 2019’a kadar Altındağ’da 50 binden fazla kaçak yapı yıkarak, modern konutlar yaptıklarını belirten AK Parti Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, büyük yollar ve bulvarlar açtıklarını dile getirdi.

Mülkiyet problemini çözdüklerini aktaran Tiryaki, “Çinçin diye bir mahalle vardı, Ankara’da asayiş problemi ile ünlenen. Bu mahalledeki dönüşüm çalışmamızın Türkiye’de benzeri yok. Bugün mahallenin adı artık Gültepe Mahallesi oldu. Gecekonduların yerini modern konutlar aldı. Onun yanı sıra parklar, yüzme havuzu, spor tesisi, kadın ve gençlere yönelik eğitim kültür tesisleri, emniyet binası, tapu binası, yurt gibi imkânları da buraya sağlayarak sosyal dönüşümün de fitilini ateşledik. Bugün Altındağ kentsel dönüşüm konusunda bir marka konumundadır” şeklinde konuştu.

donusum.jpg

“ENGELLERİ TEK TEK AŞACAĞIZ”

Veysel Tiryaki, 2004 yılı öncesinde yüzde 85’i gecekondularla kaplı olan ve yüzde 70’i imarsız olan Altındağ’da uygulanan kentsel ve sosyal dönüşüm modelinin Türkiye’ye örnek olduğunu söyledi. Tiryaki, kentsel dönüşüm konusunda büyük bir birikimleri olduğunu dile getirerek yeni dönemde, Önder-Ulubey, Solfasol-Yıldıztepe-Bağlariçi, Örnek, İskitler, Doğantepe-Başpınar, Türk-İş Blokları-Eski Altınpark Mahallesi bölgelerinde kentsel dönüşüme başlayacaklarını belirtti. Hemen kentsel dönüşümü başlayacaklarını ifade eden Tiryaki, şunları aktardı:

“Dönüşüm için buraların önündeki engelleri tek tek aşacağız. Bu konuda tecrübeli bir ekip iş başına gelecek inşallah. O mahallelerdeki vatandaşlarımızın taleplerini biliyoruz, sorunları da biliyoruz. Allah izin verirse 1 Nisan sabahı hemen işe koyulacağız.”

eski.jpg

“ALTINDAĞ’A YÜZLERCE ESER KAZANDIRDIK”

Tiryaki, modern konutların yanı sıra, her mahalleye büyük parklar, kültür merkezleri, spor tesisleri, yeşil alanlar, kadınlar ve gençlere yönelik eğitim tesisleri, karakollar, anaokulları, yüzme havuzları, nikâh ve düğün salonları, camiler, sağlık merkezleri, kütüphaneler yaptıklarını vurguladı. Tiryaki, “Ankara’yı gezin, en çok belediye tesisinin, belediye eliyle yapılmış kamu tesisinin bulunduğu ilçe Altındağ’dır. 15 yıllık görev sürem boyunca Altındağ’a yüzlerce eser ve tesis kazandırdık” diye konuştu.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.