Yarar: Terörün Türkiye'ye faturası 700 milyar dolar

Yarar: Terörün Türkiye'ye faturası 700 milyar dolar

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 1970’den bu yana terörün ülkemize maliyetinin 700 milyar dolar olduğunu belirterek, “Türkiye’ye zarar veren silsileyle cebimizden 700 milyar doları çekip aldılar” dedi.  

Terörün Türkiye'ye maliyeti nedir? Kaç yıldır terörle mücadele ediyoruz? Terörle mücadele ederken ne kadar para harcadık? Mete Yarar tüm bu soruların cevabını verdi...

Ankara’daki bir konferansta konuşan Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, 1970’den bu yana terörün ülkemize maliyetinin 700 milyar dolar olduğunu belirterek, “Türkiye’ye zarar veren silsileyle cebimizden 700 milyar doları çekip aldılar” dedi.  

Güvenlik Politikaları Uzmanı ve emekli Binbaşı Mete Yarar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünce Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Programı kapsamında Ankara’da düzenlenen "Oyun Bozan Türkiye" konferansında konuştu.

KYK Ankara İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde önceki akşam bakanlık konferans salonunda gerçekleştirilen programa çok sayıda üniversite öğrencisi katıldı. 

SÖZ KONUSU VATAN OLUNCA GENÇLERDE GERİ VİTES YOK

Türkiye’de vatan ve millet söz konusu olduğunda özellikle gençlerin asla geri adım atmadığına şahit olduğunu belirten asker kökenli Mete Yarar, “15 Temmuz günü şehadete yürüyenlerin kaçının 16-25 yaş aralığında olduğuna bakmanızı rica ederim. Sizler, ülkenin son 10 yılında ne zaman ihtiyaç duyulsa ayağa kalktınız. Belli bir yaşın üstündekiler olarak özellikle son dönemde yaşanan bütün süreçler için sizlere teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız” dedi. 

mete-yarar-3.jpgBÜYÜYEBİLEN TEK ÜLKE BİZİZ

Güvenlik Politikaları Uzmanı Yarar, “Dünyanın her tarafında bir oyun var. Biz yalnızca bir parçasıyız. O parçanın içerisinde birçok hata yapsak da biz oyunu bozmuşuz. Haritanın üzerinde bayrağını hala dalgalandıran ve büyüyebilen tek ülke biziz. Oyunu bozmuşuz, ama bir şeyi yapamıyoruz. Enerjimiz boşa gidiyor” diye konuştu. 

OYUN KURAN ÜLKE OLDUK

“Oyun bozan Türkiye” kelimesinin ülkemiz için az sayılacağını ve Türkiye’nin artık oyun kurmaya başladığını belirten Yarar, “Türkiye artık enerjisini kurulan oyunlara harcamayacaktır. Oyun bozandan oyun kuran Türkiye’ye geçiyoruz. Biz oyun bozmayı 15 Temmuz gecesi bitirdik. O andan itibaren yapılan tüm hamleler oyun kurmak üzerinedir” şeklinde konuştu.

10 yıl sonra Türkiye....

Yarar, oyunun vatanı seven, önce vatan diyen inanan insanlarla bozulacağını, Türkiye’nin de 15 Temmuz’dan sonra yaptığı hamlelerle oyun kuran bir figür haline geldiğini kaydederek, bir daha bu oyunlara düşülmeyeceğini, Türkiye’nin her alanda büyük bir hızla ilerlediğini, önümüzdeki 10 yıl içinde ülkenin çok daha iyi bir duruma geleceğine inandığını belirtti.

"TERÖRÜN TÜRKİYE'YE MALİYETİ YAKLAŞIK 700 MİLYAR DOLAR"

Terörün ve çeşitli oyunların Türkiye’ye maliyeti hakkında da bilgi veren Mete Yarar, “Türkiye’nin yakın dönemde asimetrik savaşlardan dolayı 1970’den sonra başlayan süreç dahil olmak üzere bu tür oyunlara düşmenin bedeli tam 700 milyar dolar. Bu para çok büyük bir rakam. Türkiye, 700 milyar dolar ile neler yapardı biliyor musunuz? Bu para ile Türkiye'yi baştan aşağı yeniden yaparsınız. Cebimizden tam 700 milyar doları çekip almışlar. Kumpaslarla, sistemi yavaşlatarak, terör olaylarıyla, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olaylarla, barikatlar ve Türkiye’ye zarar veren birçok silsileyle… Biz harita olarak dünyanın 13. büyük ülkesiyiz bu para Türkiye’nin elinde olsaydı dünyanın en büyük ilk 8 ülkesinden biri olurduk. Bunun için oyunu anlayıp bozmak zorundayız” ifadelerini kullandı.  

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.