Yardımlar garibin yüzünü güldürüyor

Yardımlar garibin yüzünü güldürüyor

İyilikder Ankara Şubesi, Ramazan boyunca yoksulların yüzünü güldürebilmek için gönüllüler aracılığıyla gece gündüz demeden muhtaç ailelere gıda yardımında bulunuyor. Giysisi olmayan çocuklar da, tepeden tırnağa giydiriliyor.

Ankara'daki sivil toplum kuruluşları (STK) Ramazan ayının başlamasıyla ihtiyaç sahibi ailelere bu rahmet ve bereket ayında yardım ulaştırabilmek için adeta seferberlik içerisine girdi. Başkent'in yoksul semtlerinde belirlenen muhtaç ailelere bu kapsamda gıda yardımında bulunuluyor. Bu mübarek ayda ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmeye çalışan STK'lardan bir tanesi de İyilikder.  
Ramazan yardımlarıyla ilgili gazetemize konuşan İyilikder Yarımlaşma ve Dayanışma Derneği Ankara Şube Başkanı Fuat Baktemur, Ramazan boyunca Başkent'teki muhtaç ve yetim ailelere ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.  

BİNLERCE GÖNÜLLÜ İLE...

Türkiye genelinde 71 temsilcilik ve binlerce gönüllüsü ile birlikte insani yardım çalışmalarını yıllardır sürdürdüklerini ve bu Ramazan ayı boyunca da ara vermeden ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya başladıklarını kaydeden Fuat Baktemur, "Yardımı insana dönüştürme hedefi ile yardım projelerimizi sürdürmeye devam ediyoruz" dedi. 

RAMAZAN'IN BEREKETİNİ YERYÜZÜNE YAYMAYI HEDEFLİYORUZ

Ramazan ayı boyunca yaptıkları faaliyetlerle ilgili gazetemize bilgi vere İyilikder Ankara Şube Başkanı Baktemur şunları söyledi: "İyilikder Genel Merkezi olarak bu Ramazan'da da ülkemiz başta olmak üzere onlarca ülkede yetim ev ziyaretleri, evsizlere yönelik iftar programları, huzurevi ziyaretleri, yetim giyindirme ve ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımları, Ramazan'ın 15'inde kutlanan  Dünya Yetimler Günü'nde 10 ülkede aynı anda kurulacak yetim sofralarıyla Ramazan bereketini yeryüzüne yaymayı hedefliyoruz"

YOKSUL SEMTLERDE YÜZ GÜLDÜREN DESTEK

"İyilikder Ankara Şubesi olarak Ankara'da da 130 aileye gıda kolisi yardımı yaparak Ramazan çalışmalarına başladık. Gıda kolileri daha önceden ziyaret edilerek durum tespiti edilen ve Yıldız, Ata, Solfasol, Baraj, Mamak Akdere, Yeşilöz Mahalleleri'nde ikamet eden yetim, engelli bireyleri bulunan kardeş ailelerimize dağıtıldı, dağıtmaya da devam ediyoruz" 

KARDEŞLİK BİLİNCİ

"Ramazan'ın ilk günü itibari ile her gün 10'lu gruplar halinde çocuklarımızı da giydireceğiz. Ramazan Kardeşlik bilincinin en yoğun yaşandığı, elindekini paylaşmanın değerli olduğu bilen aileler bizlerle birlikte kardeş ailelerini ziyaret ediyor. Bu günleri dolu dolu geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Bizleri iyilik yolunda yalnız bırakmayan tüm bağışçılarımıza bu vesile ile teşekkür ediyoruz."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.