Yatırımları gösterdi

Yatırımları gösterdi

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, mahalle muhtarlarına, belediyenin tamamlanan ve yapımı devam eden yaşam merkezlerini gezdirdi. Otobüsün şoför koltuğuna oturan Demirel, muhtarlara tesisleri hem gezdirdi hem de bilgi verdi.

Başkan Demirel, hizmet turuna, yapımı tamamlanan Ahi Elvan Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi'nden başladı. Demirel, merkezde havuz, kreş, etiSEM birimleri, spor merkezi ve büyük bir halk kütüphanesinin yer aldığını belirterek, donatıları teker teker muhtarlara anlattı. Hizmet turunun sonraki durağı, Ahi Elvan Camii ve Türbesi oldu. Demirel, Türkmenistan ziyaretinde gördüğü Orta Asya İslam alimlerinden Yusuf Hamedani'nin camii ve kabrinin benzerini, Elvan türbesi ve camisine uyguladıklarını ifade etti.

ÖRNEK TESİSLER

Demirel ve beraberindeki muhtar heyeti, Türkiye'nin örnek Engelsiz Yaşam Merkezi'nde de incelemelerde bulundular. Demirel, tesisi hem gezdirdi hem de bu tesiste engellilere ve ailelerine verilecek hizmetleri anlattı. Demirel, tesisin arsasıyla birlikte 50 milyon TL'lik büyük bir yatırım olduğunu vurgulayarak, "Burada engellilerimize ve ailelerine birçok hizmet sunacağız. 5 bloktan oluşan merkezin 2 bloğu özel rehabilitasyon merkezi, 1 blok konaklama merkezi, 1 blok meslek ve beceri merkezi, 1 blok da eğitim ve sosyal hizmet merkezi olarak hizmet verecektir" dedi.

DEV YATIRIMLAR

Başkan Demirel, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Bağlıca Eğitim Spor ve Yaşam Merkezi inşaatıyla ilgili de muhtarları bilgilendirdi. Demirel, merkezin Ankara'nın en kapsamlı yaşam, eğitim ve spor kompleksi olduğuna işaret ederek, "Burada yok yok. Havuz, kreş, kapalı spor salonu, ampute takımımız için saha, açık spor alanları, emekli dinlenme evi, cami gibi birçok donatımız yer alıyor" değerlendirmesini yaptı. Demirel ve muhtarların son durağı, yine belediye tarafından yapılan Bağlıca'daki Ahi Mesut Türbesi oldu. Demirel, muhtarlardan belediye hizmetlerini takip etmelerini ve tesislere sahip çıkmalarını isteyerek, "Bu tesisler kamu malıdır. Halkımızın parasıyla yapılmıştır. Eğer biz sahip çıkmazsak, birileri buraları farklı değerlendirip hizmet alanı olmaktan çıkarabilir" uyarısında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.