Yaz saati uygulamasının iptali için TBMM'ye teklif verildi

Yaz saati uygulamasının iptali için TBMM'ye teklif verildi

Türkiye'de kış saati uygulaması 2016 yılından beri uygulanmıyor. CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, konuya ilişkin TBMM'ye teklif verdi.

Bazı kişiler, sosyal medya platformlarından Türkiye'de kış saati uygulamasına geri dönülmesi için yetkililere seslenmeyi sürdürüyor.

Son olarak bir velinin çocuğunu hava aydınlanmadan okula götürdüğü için verdiği tepkiyle yaz saati uygulaması yeniden gündeme geldi.

EKREM İMAMOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

702-x-351-piksel-10.jpg

Konuya ilişkin sosyal medya platformu X'te paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaz saati uygulamasının kaldırılmasını gerektiğini söyleyerek, "Bu anlamsız yaz saati uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor." dedi ve şunları ekledi:

"Kararı alan ortada yok, kararın mantığı yok, tasarruf desen hiç yok... Bu anlamsız yaz saati uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor, herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı öğrenciyi güne kötü başlatıyor. ARTIK VAZGEÇİN BU UYGULAMADAN!"

KANUN TEKLİFİ VERİLDİ

Öte yandan CHP Eskişehir Milletvekili Süllü, kış saati uygulanması ve kalıcı yaz saati uygulamasının iptali için TBMM'ye kanun teklifi verdi.

Süllü, “Öğrencilerin karanlıkta okula gidip yine karanlıkta evlerine dönmeleri güvenlik yönünden riskler, derslerindeki verimlilikleri ve gelişimleri yönünden olumsuzluklar içermektedir. Yine, özellikle çalışan kadınlar da işe karanlıkta gidip karanlıkta eve dönmek zorunda kalmaktadır. Türkiye'nin saat dilimi, Avrupa ülkeleri ile özellikle ticari ve ekonomik uyum avantajımız göz önüne alınarak yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi için gereken adımların atılması gerekmektedir” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.