Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş: Problemin çözümü ortak aranmalı

Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş: Problemin çözümü ortak aranmalı

Sağlıkta şiddet olayına karşı yakın zamanda kullanıma geçilecek olan Gri kod uygulaması hakkında konuşan Yeni Sendika Genel Başkanı Metin Memiş, “Sorun bütünüyle konuşularak, çözümü ortak aranmalı ve buna bütün kurumlar dahil edilmeli” dedi.

Sağlıkta şiddet olayına karşı yakın zamanda kullanıma geçilecek olan Gri kod uygulaması hakkında konuşan Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Metin Memiş, “ Sorun bütünüyle konuşularak, yeniden değerlendirilerek net ortaya konulup bunun çözümü ortak aranmalı ve buna bütün kurumlar dahil edilmeli” dedi.

ara-005.jpg

“GRİ KOD UYGULAMASINDA SONA GELİNMİŞ DURUMDA”

Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Metin Memiş, “Sağlıkta şiddet olayına karşı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama yaptı. Gri kod adı altında bir uygulama başlatıldı. Bu uygulamada sayesinde eğer çalışanlar bulunduğu ortamda bir şiddet olgusu görebiliyor, hissedebiliyor veya şiddet eğilimi olan insanlarla karşı karşıyalarsa her hangi bir şiddet durumu olmadan olay yerine kolluk kuvvetleri gelecek, duruma müdahale edecek. Bu güvenlik, hastane polisi, jandarma olabilir. Burada amaç şiddet eğiliminin şiddet davranışına dönüşmeden engellenmesi. Daha önce beyaz kod vardı biliyorsunuz. Beyaz kod uygulaması aynen devam edecek. Gri kod uygulamasının hemen hemen sonuna gelinmiş durumda. Keşke bu tarz durumlar yaşanmasa da bu şekilde önlemler almaya çalışmak zorunda olmasak” ifadelerini kullandı.

basliksiz-1-005.jpg

“KURUMLAR SÜRECİN İÇERİSİNDE OLMALI”

Sürece bütün kurumların dahil edilmesi kanaatinde olduğunu söyleyen Memiş, “Ama şimdi siz hangi işin başına bir kolluk kuvveti koyacaksınız? Bu ne kadar bir çözüm olacak? Tüm bunları bütünüyle etraflıca konuşularak, yeniden değerlendirilerek net ortaya konulup bunun çözümü ortak aranmalı ve buna bütün kurumlar dahil edilmeli. Özellikle Bakanlıklar, Sivil toplum örgütleri, hasta dernekleri sürecin içerisinde olmalı. En önemlisi de vatandaşın işin içine dahil edilerek bu işi bir şekilde sıfır şekline mutlaka getirilmeli diye düşünüyorum” diye konuştu.

iceri-004.jpg

“PROBLEMLERİNE ORTAK OLMAK İSTİYORUZ”

Çalışanlarımızın haklarının korunması noktasında üstümüze düşen görevi yapacağız diyen Memiş, “Biz elimizden geldiği kadar bu ülkenin sağlık sistemine, sosyal hizmet politikalarına yön vermek için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çalışanlarımızın haklarının korunması noktasında da üstümüze düşen görevi inşallah yapacağız. Bu amaçla yola çıktık. Sahayı dolaşıyoruz, illeri geziyoruz. Daha geçtiğimiz hafta içinde Ordu, Giresun, Samsun dün Afyon ilimizde birebir sağlık çalışanlarımızla temas ettik. Onları sorunlarını, sıkıntılarını dinledik. Aslında baktığımız zaman sorunlar hep bildiğimiz konular üzerine. Sorunların çözümü noktasında çalışanları birebir yerinde dinleyerek de problemlerine ortak olmak istiyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

Rüveyda Aslıipek/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.