YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2023 üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak?

YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2023 üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak?

Milyonlarca adayın ter döktüğü YKS'de tercih dönemi 8 Ağustos'ta sona erdi. Üniversite hayali kuran adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi? Sonuçlar açıklandı mı?

Üniversite hayali kuran milyonlarca kişi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından stresli bir tercih dönemi geçirdi. 27 Temmuz'da başlayan tercih süreci 8 Ağustos'ta sona erdi. Sürecin tamamlanmasının ardından adaylar, YKS tercih sonuçları açıklandı mı? 2023 üniversite tercihleri ne zaman açıklanacak? sorularının yanıtını araştırmaya başladı. İşte detaylar...

2023 YKS ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27 Temmuz-8 Ağustos tarihlerinde yapılan 2023-YKS tercih işlemlerinin ardından öğrenciler şimdi de heyecanla sonuçları beklemeye başladı. Peki, YKS tercih sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Sonuç açıklama tarihi belli oldu mu?

YKS tercihleri için gözler sonuçların açıklanacağı tarihe çevrildi. Bu yıl üniversite kayıt tarihlerinin 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacak olmasından dolayı YKS tercih sonuçlarının 14-18 Ağustos tarihlerinde açıklanması bekleniyor.

2023 ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri geçtiğimiz yıl 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılmıştı. Elektronik kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında sona ermişti.

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri bu yıl 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında, elektronik kayıtlar ise 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.