Yoğun yağıştan Ankara Metrosu'da nasibini aldı

Yoğun yağıştan Ankara Metrosu'da nasibini aldı

Sağanak yağışta metro da nasibini aldı. Kızılay Metro istasyonunda sular raylara kadar yükseldi. Akıntı sudan pis kokular yayılması yolcuları rahatsız etti. Seferler iptal edildi. Yolcular, alternatif güzergâhlara yönlendirildi

Ankara'da önceki gün, akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Sel suları kısa sürede Kızılay, Sıhhiye, Oran, Dikmen ve Mamak'ta hayatı felç etti.  Kuvvetli sağanak nedeniyle başkentin cadde ve sokaklarında yoğun su birikintileri oluştu. Yoğun yağış Mamak ve Çankaya ilçelerinde su baskınlarına neden oldu, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Mamak'ta bazı araçlarda hasar meydana gelirken, ev ve iş yerleri de su altında kaldı.
Belediyeye ait çok sayıda vidanjör, şehrin çeşitli noktalarındaki yol, köprü altı ve sokaklarda tıkanan rögarlara müdahale etti, polis ve itfaiye ekipleri de çalışmalara destek verdi. Yollarda kalan araçlar vatandaşlar tarafından çağırılan kurtarıcılar ve itfaiye ekipleri yardımıyla kaldırıldı. İtfaiye ekipleri, görev yaptıkları noktalarda su birikintilerini boşaltmak için görev yaparken, polis ekipleri de bazı yollarda geçişleri araç trafiğine kapattı. 

KIZILAY METROSU'NU SU BASTI

2d8603ee-d438-4a80-8ab4-474af4d8b327.jpg

Aşırı yağıştan ötürü Kızılay Metro İstasyonunu sel sularının basması üzerine; güvenlik nedeniyle metro seferleri de durduruldu. Batıkent-Kızılay ve Çayyolu-Kızılay metro hatlarındaki seferler bir süreliğine durdurulurken; akşam geç saatlere kadar Kızılay Metro İstasyonu hizmet dışı kaldı. Sıhhiye'deki Yenişehir Semt Pazarında da sel sularının oluşturduğu su birikintisi nedeniyle bazı vatandaşlar botlarla kurtarıldı. Trafiğin rahatlaması için Atatürk Bulvarı'ndan Çankaya yönüne akan trafik belli aralıklarla kapatılarak ana arterlerin rahatlaması sağlandı.

ÇANKAYA'DA TOPRAK KAYMASI

Çankaya'da özellikle Turan Güneş Bulvarı'nda su birikintileri oluşurken, Kırıkkonaklar Mahallesi 270'nci cadde sel suları nedeniyle meydana gelen toprak kayması nedeniyle trafiğe kapandı. Konya Yolu Kepekli Mevkisi'nde yağışla birlikte AŞTİ istikametinde 2 şerit trafiğe kapandı.

MAMAK'TA VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Vatandaşların sel suları sebebiyle zor anlar yaşadığı Mamak'ta birçok cadde ve sokakta yoğun su birikintileri oluştu, Dereboyu Caddesi'ndeki bazı ev ve iş yerlerini su basarken, caddede otoparkı su ile dolan 5 katlı bir apartmanın giriş katında 2 kişi mahsur kaldı. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı Su Altı Arama Kurtarma ekipleri, araçları ve mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı. Cadde üzerinde bir forklift sürücüsü de su içerisinde kalan vatandaşları forklifte bindirerek yol kenarına taşıdı.

HASTANEYE YILDIRIM DÜŞTÜ

Ankara'da etkili olan sağanak yağış sırasında Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinin bulunduğu alana yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi nedeniyle acil servis çatısında dumanlar yükselirken can kaybı ve yaralanma meydana gelmediği öğrenildi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.