YRP lideri Erbakan, AK Parti'den bunu istemiş: "Reis asla kabul etmez"

YRP lideri Erbakan, AK Parti'den bunu istemiş: "Reis asla kabul etmez"

Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na dahil olmama kararının nedeni ortaya çıktı. YRP ile AK Parti arasında geçen görüşmelerde YRP’nin istekleri, AK Parti tarafından kabul görmedi. YRP’nin AK Parti’den istekleri ise bakın ne çıktı:

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerlerken partiler ve adaylar seçim çalışmalarını hızlandırdı. Seçimlere MHP ile Cumhur İttifakı çatısı altında girecek olan AK Parti’de ise aday belirleme ve açıklama süreci devam ediyor. Seçim öncesi bir yandan bu çalışmalarına devam eden AK Parti, bir yandan da ittifakı güçlendirme için mesai harcadı. Yeniden Refah Partisi ile görüşmeler gerçekleştiren AK Parti, YRP’den istediğini alamadı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, katıldığı bir televizyon programında YRP’nin AK Parti’den istediklerini ve AK Parti’nin bu istekleri neden reddettiğini açıkladı.

yrp-2.jpg

YRP’DEN TALEP ÜSTÜNE TALEP GELMİŞ

Ahmet Sözcan, katıldığı programda AK Parti ve YRP arasında gerçekleşen 5 toplantının özetini şu sözlerle özetledi: “AK Parti ve Yeniden Refah Partisi masaya oturuyor, ‘Biz İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday göstermeyelim, diğer illerde gösterelim. Diğer illerde gösterelim, bu 3 ilde de sizi destekleyelim’ diyor. AK Parti de 'tamam' diyor. Yeniden Refah'ın sonrasında bazı talepleri oluyor ve ‘Bazı büyükşehirlerin belediye başkan adaylıklarıyla bazı illerin adaylıklarını bırakın’ diyor. AK Parti, 'Pazarlığı çok yüksekten açtınız, biz size sadece bazı illerde belediye meclis üyelikleri verebiliriz’ diyor”

yrp-3.jpg

AK PARTİ KAPIYI KAPATTI

AK Parti’ye bazı isteklerle giden Yeniden Refah Partisi, AK Parti’nin bu istekleri kabul etmesi üzerine bu kez de başka taleplerle ilerlediği görüşmelerde AK Parti’nin kapıları kapattığı aktarıldı. Sözcan’ın açıklamalarında özellikle de YRP’nin Kocaeli ve Malatya şehirlerini kendilerine bırakılmasını istemesinin, AK Parti tarafından kabul görmeyen başlıca konulardan biri olduğuna değinildi.

yrp-4.jpg

AK PARTİYE DEVA VE GELECEK MODELİ: “YRP”

Sözlerini sürdüren Ahmet Sözcan, DEVA ve Gelecek açıklamalarıyla bir başka konuya da dikkat çekti. Sözcan, AK Parti içinde şöyle bir değerlendirme yapılıyor; 'Gelecek ve Deva Partisi CHP'ye ne yaptıysa, Yeniden Refah da bize aynısını yapmak istiyor' diyor AK Partili kurmaylar. AK Parti 'Önerilerinizi revize edin, tekrar görüşebiliriz' diyor ancak Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan pazartesiyi beklemeden cumartesi günü kameralar karşısına çıkıyor ve adaylarını çıkaracağını duyuruyor.

yrp-5.jpg

YRP’DE İSTANBUL’A BOMBA İSİM

Geride bıraktığımız cumartesi günü YRP Genel Merkezi önünde kameralar önüne geçen genel başkan Erbakan, Ankara, İstanbul ve İzmir’de aday çıkaracaklarını ve AK Parti ile ittifak içinde olmayacaklarını açıklamıştı. Önümüzdeki cumartesi günü Ankara’da üç büyükşehir adayını da tanıtacak olan Yeniden Refah’ta İstanbul için bomba bir isim ortaya atıldı. Ahmet Sözcan, bu konuya da değinerek Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayının merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kızı Elif Erbakan’ın aday olarak gösterileceğini söyledi. Öte yandan Fatih Erbakan’ın İstanbul için Yavuz Ağıralioğlu’na teklif götürdüğü, ancak Ağıralioğlu’nun bu teklifi reddettiği de Ahmet Sözcan’ın söylediklerinden biri oldu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.