Yüksek Su Faturaları İçin Komisyon Oluşturuldu

Yüksek Su Faturaları İçin Komisyon Oluşturuldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, yüksek gelen su faturalarının araştırılması için bir komisyon kurulduğunu açıklayarak, “Bunları bilgisayar ölçüyor ve bizim zam yapma, bir kuruş fazla para alma yetkimiz yok. Eğer hata varsa düzeltiyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis’i temmuz ayının olağan ilk toplantısı gerçekleştirildi. Meclis toplantısında koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeye ve maske takmaya özen gösterildi. 
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, 2021 yılında servis araçları için uygulanan uygunluk ücretlerinin ticari taksiler içinde uygulanması talebi görüşüldü. AK Parti grubu adına söz alan Meclis üyesi Nihat Yalçın, “Seçimden önce taksicilere her türlü desteği vereceğiz dediniz. Taksici esnafın lehine yaptığınız bir işi söyler misiniz? Seçimden önce 7 bin tane dağıtacağız dediğiniz tabletlerden kaçını dağıttınız? Şimdi bir yönergeyle taksicileri baskı altına mı almak istiyorsunuz?” dedi.

TAKSİCİ, DOLMUŞCU, HALK OTOBÜSÇÜ ALTIN ÇAĞINI YAŞAYACAK
Mansur Yavaş iddialara yanıt vererek şunları söyledi: “Taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçüsü hepsi altın çağını yaşayacak. Akıllı taksi uygulamasının yazılımı yapılıyor. Tableti de verilecek. Pandemide olanı söyleyeyim. Gidin taksicilere sorun pandemi sürecinde Ankara Büyükşehir kendilerine neler yapmış. Kaç tane taksi durağı ve kaç tane tabela durağı yapıldığını göreceksiniz. Geçen bir karar alındı, pazar günü ulaşımda görüşüldü. Bir kısmı mahkeme kararıydı. Hemen bir dedikodu. Namuslu insan, Müslüman insan dedikoduyla konuşmaz. Durak yerlerinin haricen satıldığı iddia ediliyordu. Varsa insan bildiği bir şey söyleyecek. Bizden habersiz durak satanın hep beraber burada alnını karışlayacağız. Dedikoduyla hareket etmek yanlış. Konuştular ve hallettiler. Taksi durağını kim satıyor? Taksicilere sorsanıza. Örneğin Numune taksicilerine sorun. Numune Hastanesi kapatıldıktan sonra taksiciler ne yapıyor hiç haberiniz var mı ne yer ne içerler? Biz ulaşımda hem belediyenin zararını azaltıcı hem özel halk otobüsçülerinin hem taksicilerin hem de dolmuşçuların altın çağını yaşaması için elimizden gelen tedbirleri hazırlıyoruz. İnşallah da sözümüzü tutacağız. Maddeyi geri çekiyoruz. İlgili daireye iadesini kabul edenler, etmeyenler, kabul edilmiştir.”

SU FATURALARINA İLİŞKİN KOMİSYON KURULDU
Pandemi sürecinde üç ay ertelenen su faturalarının ardından kullanıcılara yüksek faturalar geldiğine yönelik iddiaların Meclis toplantısında gündeme gelmesinin ardından konuşan Yavaş, su faturalarına ilişkin komisyon kurulduğunu aktardı.

5904_2800x1867.jpg

“Şikayet çok oldu tabii kullanım da çok. İnsanlar çok farkında değiller. Bir komisyon kuruldu ve onun raporunu yarın okuruz” diyen Yavaş, şunları söyledi:

“Kaç kişi itiraz etti, itiraza verilen cevaplar ve kaç hata çıktı bunlar hakkındaki bilgileri toparlattım. İnsanlar bu konuda bazı itirazları oldu. Hata binde beş bile değil. Bunları bilgisayar ölçüyor ve bizim zam yapma, bir kuruş fazla para alma yetkimiz yok. Eğer hata varsa düzeltiyoruz. Bir delikanlı bana bin 200 lira su faturası geldiğini söyledi. ‘Üç aydır burada yokum nasıl gelir bu para?’ dedi. Daha sonra eve gittiler ki klozetin suyu olduğu gibi açık kalmış. Yine de gerektiği şekilde yardımcı oldular. Bu tarz hatalar olabilir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.