Yusuf Tekin'in yerine o isim mi gelecek?

Yusuf Tekin'in yerine o isim mi gelecek?

Milli Eğitim Bakanlığı için sürpriz bir iddia ortaya atıldı. Yusuf Tekin'in görevden ayrılması halinde yerine gelecek ismin belli olduğu öne sürüldü.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Öğretmenler atamalarından dolayı AK Parti'nin oy oranlarında düşüş yaşandığı öne sürüldü. Bu nedenle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in görevden alınacağı ya da istifa edeceği iddia edildi. Tekin, iddiaları yalanlarken görevine devam edeceğini belirtti.

TEKİN'İN YERİNE GELECEK İSİM

Yusuf Tekin'in istifa söylentilerini yalanlamasına rağmen yeni bir iddia ortaya atıldı. Tekin'in görevden alınması ya da istifa etmesi halinde yerine gelecek ismin belli olduğu öne sürüldü.

Kulislerde konuşulan iddiaya göre, Tekin'in yerine Milli Eğitim Bakanı olarak öğretmen kökenli olan Hamza Aydoğdu'nun ismi geçiyor. Aydoğdu, halihazırda Erzincan valisi olarak görev yapıyor.

hamza-002.jpg

HAMZA AYDOĞDU KİMDİR?

1975 yılında Bitlis/Ahlat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis’te, yüksek öğrenimini Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı.

Yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde “Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan’ın Eserlerinde Yabancılaşma” konulu çalışmasıyla, Doktorasını ise Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri” isimli çalışması ile tamamladı.

Yeni Türk Edebiyatı alanında Doçent unvanına sahip olan Aydoğdu'nun alanı ile ilgili pek çok akademik makale ve kitabı bulunmaktadır.

Çalışma hayatına Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmen olarak başlayan Aydoğdu, sırasıyla Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu.

Aydoğdu, 19 Haziran 2020 ve 15 Ağustos 2023 tarihleri arasında Aksaray Valisi olarak görev yaptı. 10 Ağustos 2023 tarihinde Erzincan Valisi olarak atanan Aydoğdu, evli ve iki çocuk babasıdır.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.