Adana’nın en iyi liseleri belli oldu: İşte Adana'nın en iyi 5 lisesi

Adana’nın en iyi liseleri belli oldu: İşte Adana'nın en iyi 5 lisesi

LGS puanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenci ve veliler için Adana’nın en iyi liselerini derledik. İşte Adana’nın en iyi liseleri; işte Adana'nın en iyi ilk 5 lisesi: Adana Fen Lisesi birinci, onu, Seyhan BİST Fen takip ediyor.

Liselere Geçiş Sınavı maratonunun ardından Adana’da de en iyi liseler de merak konusu oldu. 26 Haziran’da açıklanacak sonuçlar sonrası yaşanacak heyecanlı tercih sürecinde puanlarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen öğrenci ve veliler için Adana’nın en iyi liselerini derledik. İşte Adana’nın en iyi liseleri; işte en iyi ilk 5 lise.

4 Haziran’daki Liselere Geçiş Sınavı maratonunun ardından sonuçlar 26 Haziran’da açıklanacak. 26 Haziran sonrası milyonlarca öğrenci ve veliyi heyecanlı bir tercih süreci bekliyor. Adana’nın en iyi liselerini araştırmaya başlayan öğrenci ve veliler puanları en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Adana’da yaşayan öğrenci ve veliler için Adana’nın en iyi liseleri ile ilgili bilgileri derledik.

İLK 3: ADANA FEN, SEYHAN BİST FEN, ADANA ANADOLU

Eskişehir ve Hatay en iyi liseleri ile ilgili verilerin ardından Adana en iyi liseler ile ilgili verileri de İlk sayfa olarak derledik. 2022 verilerine göre Adana’nın en iyi liselerinde ilk 3’ü sırasıyla Adana Fen Lisesi, Seyhan Borsa İstanbul Fen Lisesi, Adana Anadolu Lisesi’nden oluşuyor. Adana’nın en iyi liseleri hakkında detaylar haberimizde…

İŞTE ADANA’NIN EN İYİ LİSELERİ

Liselere Geçiş Sınavı sonrası sonuçlar 26 Haziran’da www.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. 1 milyon 200 binden fazla öğrencinin katıldığı sınavda öğrenci ve veliler bulundukları illerdeki en iyi liseleri araştırıyor. Adana’nın en iyi liselerini araştırmaya başlayan öğrenci ve veliler puanları en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Sınavın açıklanmasının ardından hızlanacak süreçte, Adana’lılar için İlk sayfa Gazetesi olarak Adana’nın en iyi liselerini araştırdık.

adana-fen-lisesi.jpg

1- ADANA FEN LİSESİ

Adana Fen Lisesi’nin 2022 taban puanı 481.29, yüzdelik dilimi ise 0.39’dur. Adana’nın başarılı okullarından olan Adana Fen Lisesi 1987 yılında eğitim öğretime başlamıştır. Halen tarihi taş binada (Eytemhane) hizmet vermektedir. Seyhan’da bulunan okul vizyonunu,” Özellikle fen ve matematik alanlarında bilim adamı yetiştirilmesine kaynaklık eden, başarısını kanıtlamış model bir okul olmak ve bireysel yeteneklerini dikkate alarak bilgili, becerikli, öz güvenli, sorunların çözümünde akılcı yöntemleri kullanan, bilgi toplumunun gereği olan -araştırmacılar- olarak yetişen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuran, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip olan, liderlik özelliklerinin yanı sara, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın ve milli-manevi değerlerine saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır” şeklinde açıklamaktadır.

seyhan-borsa-istanbul-fen-lisesi.jpg

2- SEYHAN BORSA İSTANBUL FEN LİSESİ

1909 yılından beri farklı isimlerle faaliyette bulunan okul 1990-1991 eğitim öğretim döneminde öğretmen lisesi olarak eğitime başlamıştır. Eski adı Seyhan İMKB olan okul 2015’te fen lisesi olmuştur. 2022 verilerine göre okulun taban puanı 472.787, yüzdelik dilimi 0.96’dır. Okul vizyonunu, “Gelecek yaşamda başarı ve mutluluk kaliteli eğitimden geçer; geleceğinizin temellerini birlikte atalım. Doğru yerde, emin ellerdesiniz” şeklinde açıklamaktadır.

adana-anadolu-lisesi.jpg

3- ADANA ANADOLU LİSESİ

Adana Anadolu Lisesi 2022 taban puanı 462.267, yüzdelik dilimi ise 1.66’dır. Çukurova ilçesinde bulunan okul 48 yıllık bir geçmişe sahiptir. 1975’te açılmasına karar verilen okul vizyonunu “Geleceğin Türkiye’sine yön verecek bireyler yetiştirmek” şeklinde açıklamaktadır.

ceas-anadolu-lisesi.jpg

4- ÇEAŞ ANADOLU LİSESİ

2022 verilerine göre Adana Çukurova’da bulunan okulun taban puanı 451.317, yüzdelik dilimi ise 2.71’dir. 1992’de eğitim öğretime başlayan okul vizyonunu “Ülkemizin en iyi üniversitelerine her yıl artan oranda öğrenci yetiştiren, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde adından söz ettiren, eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilçemiz ve ilimizde tercih edilen, takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetim ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen bir okul olmaktır” şeklinde açıklamaktadır.

ismail-safa-ozler-anadolu-lisesi.jpg

5- İSMAİL SAFA ÖZLER ANADOLU LİSESİ

Adana’nın en iyi liselerinde 5’inci sırada bulunan okul hem Almanca hem de İngilizce eğitimiyle ön plana çıkmaktadır. Çukurova’da bulunan okulun 2022 verilerine göre İngilizce taban puanı 444.448, yüzdelik dilimi ise 3.38’dir. Okul vizyonunu “İstiyoruz ki, okulumuzda öğrenmeyi öğrenmek ihtiyaç kabul edilsin. İstiyoruz ki, öğretmenlerle öğrenciler çok iyi iletişim kurabilsin. İstiyoruz ki, veliler okulda çocuklarının güvende olduğunu bilsin. İstiyoruz ki öğrencilerimizde çevre bilinci oluşsun. İstiyoruz ki öğrencilerimiz haklarını bilip korkmadan savunsun. İstiyoruz ki öğrencilerimiz başkalarının düşüncelerine saygı gösterebilsin ve farklı düşüncelerden faydalanabilsin” şeklinde açıklamaktadır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum