AK Parti Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile Gökçek niçin kavgalı?

AK Parti Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile Gökçek niçin kavgalı?

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Adaylardan özellikle Keçiören adayı Turgut Altınok dikkat çekti. Peki, AK Parti Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile Melih Gökçek niçin kavgalı?

Ve beklenen gün geldi. AK Parti Başkent Ankara’da Büyükşehir’in ardından ilçe belediye başkan adaylarını da açıkladı. Adaylardan özellikle Keçiören adayı Turgut Altınok dikkat çekti. Açıklama Turgut Altınok ile Gökçek arasında yaşanan çekişme ve kavgayı yeniden gündeme getirdi. Peki, AK Parti Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok ile Melih Gökçek niçin kavgalı?

AK Parti Ankara ilçe belediye başkan adayları belli oldu mu? AK Parti'nin Ankara adayları açıklandı mı soruları nihayet cevabını buldu. 

AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ankara ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. 

Erdoğan’ın açıkladığı isimlerden en fazla da Keçiören adayı Turgut Altınok adı dikkat çekti.

Zira Turgut Altınok, uzun yıllar belediye başkanlığı yaptığı Keçiören’de çok sevilen bir isim ve önemli bir kesim tarafından efsane başkan olarak anılıyor. 

Keçiören Belediye Başkanlığı döneminde Altınok ile dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında bazı çekişmeler ve sorunlar yaşanmıştı. 

2014 yerel seçimlerinde AK Parti’nin, Ankara Büyükşehir adayı olarak Altınok’u göstermeye hazırlandığı, Gökçek’in buna şiddetle karşı çıktığı haberleri yer almıştı basında. 

Bu arada Turgut Altınok’a ait olduğu ileri sürülen bir kaset videosu sızdırılmıştı internete. 

Bu olayın ardından, seçimlere sayılı günler kala AK Parti Gökçek’te karar kılmış, Gökçek’le devam kararı aldığını ilan etmişti. 

MHP kökenli bir isim olan Turgut Altınok da buna tepki göstererek, BBP’nin Keçiören adayı olarak seçime girmiş ve ilçede yüzde 30 oy almıştı. Bu oran BBP için tarihi bir rekor oy olmasına karşın, Altınok’un Keçiören’i kazanmasına yetmemişti. Yüzde 43 oyla AK Parti adayı Mustafa Ak belediye başkanı seçilmişti. 

gok-alt-001.jpg

 

Gazeteilksayfa.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.