Altındağ İlçe Halk Kütüphanesi törenle hizmete açıldı

Altındağ İlçe Halk Kütüphanesi törenle hizmete açıldı

Gökçek’in yerine Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi tarafından inşa edilen dev Halk Kütüphanesi törenle hizmete açıldı.

Yarın istifa edecek olan Melih Gökçek’ten boşalacak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, eğitim ve kültüre yaptığı hizmetlerle de adından söz ettirmeye devam ediyor.  
Altındağ Belediyesi tarafından Beşikkaya Mahallesi’nde inşa edilen Altındağ Halk Kütüphanesi dün çok sayıda siyasi, bürokrat ve vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Okumak Özgürlüktür

Eğitime verdiği desteklerle gündemde adından sıkça söz ettiren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki bu zamana kadar ilçeye 13 Anaokulu, 1 lise, 13 Kültür ve Kongre Merkezi, 17 Gençlik Merkezi kazandırdı. Okumak özgürlüktür prensibi ile yola çıkan Başkan Tiryaki bu prensipte yerel yönetimlere düşen görevi layığı ile yerine getirerek önemli bir kültür hizmetini halkın kullanımına açtı.

15 günde bir açılış

Açılışa TBMM Eski Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Ak Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Ak Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin ile birçok siyasi ve vatandaş katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki 15 günde bir farklı açılışlarda halkla beraber olduğunu bu sefer ki kütüphane açılışının diğerlerinden ayrı bir farkı olduğunu belirtti. Başkan Tiryaki önümüzdeki günlerde de bundan önce olduğu gibi bundan sonrada her 15 günde bir açılışla karşılaşacağını belirtti.

kkk-005.jpg

Okunan her kitap geleceğimize yatırımdır

Halk kütüphanelerinin bilgiye ulaştırmanın ötesinde insanların bir araya gelip birbirlerine ilham verdikleri, bilgi alışverişinde bulundukları ve boş zamanlarını faydalı biçimde değerlendirdikleri merkezler olduğunu belirten Başkan Tiryaki, “Altındağ Belediyesi olarak biz de eğitime ve kültüre hizmet eden çalışmaları her zaman ön planda tutuyor, vatandaşlarımızın bilinçlenmesini önemsiyoruz. Altındağlı hemşerilerimizin bir yandan kendi kültürel mirasımızı öğrenmeleri, diğer yandan da dünyadaki gelişmelerin farkında olan bireyler olmaları için gayret gösteriyoruz. Unutmayalım ki okunan her kitap geleceğimize yaptığımız yatırımdır.” dedi. 

20 Kütüphane sözü daha verdi

Başkan Veysel Tiryaki halkın huzurunda söz vererek 20 tane daha kütüphane inşa edeceklerini belirtti. Günümüz dünyasında bu tür tesisleri çok önemsediğini belirten Başkan Tiryaki, “Büyük metropollerin sıkıntıları arasında çocuklarımızı adeta şehirleri işgal eden canavarlardan kurtarmak için gece gündüz mücadele ediyoruz. Artık evlerimizde bile çocuklarımız ders çalışamıyorlar. Biz kendilerine dünya yaşamında dost olacak kitaplarla buluşturuyoruz” dedi. Küçük yaşlarda kazanılan kitap okuma alışkanlığını ileriki yaşlarda doğru yolu bulup mutluluğa en kestirme yoldan ulaşabilecek kapasitelere sahip olabileceğini söyleyen Başkan Tiryaki, bundan sonra bu tesislerin sayısını artıracaklarını belirtti.

kkk3.jpg

Her eve bir kütüphane şart

Başkan Tiryaki gün kurtararak sadece belediyecilik hizmetleri yapamayacaklarını belirterek, “Artık belediye hizmetleri yol, asfalt, kaldırım yapmakla olmaz. Yoksa çocuklarımız her akşam televizyon ekranlarında izlediğimiz gibi cinayet haberleri ile karşı karşıya gelir. Biz sağlıklı bir toplum için neslimizi korumak zorundayız.” dedi. Her evin bir köşesinde muhakkak bir kütüphane olması gerektiğini söyleyen Tiryaki, çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak için bunun şart olduğunu söyledi.

Okumak bizi bilmediğimiz diyarlara götürür

Açılışta Konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman kütüphanenin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek,  birçok kamu hizmeti yapıldığını fakat Altındağ’a en çok yakışanın kütüphane olduğunu belirtti. Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Bizim daha fazla eğitime, okumaya ve kütüphaneye ihtiyacımız var. Dinimizin ilk emri de “oku” dur. Okumak bizi bilmediğimiz diyarlara götürür.” dedi.

Altındağlıların göz bebeği olacak

Açılışı gerçekleştirilen İlçe Halk Kütüphanesinde bir konferans salonu, okuma salonu, internet salonu, kitap ödünç verme bölümü, çocuk bölümü ile engelli vatandaşlara hizmet veren bölümler yer alıyor. İnşaatı Altındağ Belediyesi tarafından tamamlanan ve Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğüne devredilen kütüphane Altındağlıların göz bebeği olacak.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.