Ankara Çankaya’da başıboş sokak köpeği paniği: “Daha önce 4 kişiyi ısırmışlar”

Ankara Çankaya’da başıboş sokak köpeği paniği: “Daha önce 4 kişiyi ısırmışlar”

Ankara Çankaya’da başıboş sokak köpeği paniği… Başıboş sokak köpekleri bu kez işe gitmek üzere evinden çıkan Hemşire Demet Akın’a saldırdı. Akın, gazetemize yaptığı açıklamada, “Daha önce 4 kişiyi ısırmışlar” dedi.

Çankaya Çiğdem Mahallesi’nde 29 Aralık’ta yaşanan başıboş sokak köpeği olayında saldırıya uğrayan ve tedavisi ayakta devam eden Demet Akın gazetemize konuştu. Akın, mahalledeki köpeklerin ilk saldırısı olmadığını ve mağduriyet yaşatmaya devam ettiğini belirterek, “Çankaya Belediyesi’ni aradım şikayette bulundum. Hiçbir şey yapılmadı sadece ‘3 tane köpeği aldık’ diye bir mesaj attılar. 3 nedir ki burada en az 20-30 tane köpek var” dedi.

Ankara’da bir başıboş sokak köpeği olayı da Çankaya Çiğdem Mahallesi’nden geldi. 29 Aralık sabahı erken saatlerde işe gitmek üzere evinden çıkan Hemşire Demet Akın’a 5 başıboş sokak köpeği saldırdı. Uzun süre köpeklere karşı kendini savunan Akın yoldan geçen bir aracın önüne atlayarak kurtuldu.

İlksayfa Gazetesi olarak ulaştığımız Demet Akın, işe gidemediğini, rüyalarından çığlık atarak uyandığını ve kızının da yaşanan durumdan etkilendiğini söyledi. Mahallede de sokak köpekleri nedeniyle oluşan panik ve korkunun devam ederek arttığını belirten Akın, “Bu köpekler, daha önce 4 kişiyi ısırmış. Şikayet etmişler ama sonuç alınamamış. Çankaya Belediyesi’ni aradım şikayette bulundum. Hiçbir şey yapılmadı sadece ‘3 tane köpeği aldık’ diye bir mesaj attılar. 3 nedir ki burada en az 20-30 tane köpek var” dedi.

33333.jpg

EN AZ 20-30 TANE VAR

Demet Akın, yaşadığı olay hakkında şunları kaydetti: “Sabah 7 buçuk gibi, aynı yolumda ilerlerken; sağımdan gelen köpek havlama sesiyle, 5 köpeğin benim üzerime gelmesi bir oldu. Aynı anda karşıdan da köpekler gelmeye başladı. Ben direkt savunmaya geçtim. Kendimi korumak için çantamla vurmaya çalıştım. Ondan sonra biri botumu parçaladı. Kalçamda iki yerden ısırdı. Yaklaşık 5 dakika bu şekilde boğuşmak zorunda kaldım. Buraya geleli 2 ay oldu. Sokak köpekleriyle ilgili benden önce şikayetler de varmış. Bu köpekler, daha önce 4 kişiyi ısırmış. Şikayet etmişler ama sonuç alınamamış. Çankaya Belediyesi’ni aradım şikayette bulundum. Hiçbir şey yapılmadı sadece ‘3 tane köpeği aldık’ diye bir mesaj attılar. 3 nedir ki burada en az 20-30 tane köpek var. Köpeklerin hiçbirinde küpe yok. Bana saldıranlarda da yoktu. Aşı vurulduklarına dahi inanmıyorum.”

23223.jpg

BAŞKALARI DA RAHATSIZ

Yoldan geçen bir arabanın önüne atlayarak en sonunda kurtulabildiğini belirten Akın, “Burada insanlar çok rahatsız. Akşam saat 6’dan sonra dışarıya çıkamıyorlar. Yürüyüş yapamıyorlar. Hafta sonu hava güzel olmasına rağmen kimseyi dışarda bulamazsınız. Çünkü insanlar korkuyorlar. Özellikle çocuklar hiç çıkamıyor. Benim kızım da mesela okula giderken ‘Anne ben çok tedirginim’ diyor. Nasıl yapacağım bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

11111.jpg

ÇIĞLIKLA UYANDIM

Akın, “Bu basit bir durum değil. Ben canımı kurtarabildim. Yarın bir gün birinin hayatı sonlandığında mı önlem alınacak. Gerçekten öyle bu çok acı bir şey. Ben bu sabah çığlıkla uyandım” diyerek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.