Ankara Emniyeti’nden kurban önlemleri

Ankara Emniyeti’nden kurban önlemleri

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kurban Bayramı tatili süresince vatandaşların güvenli seyahat edebilmelerini sağlamak amacıyla başkentteki bazı kavşakların trafiğe kapatıldığını açıkladı. Alınan karar dün 12.00 itibariyle uygulanmaya başlandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların tatil süresince rahat ulaşım yapabilmeleri ve trafik akışının sağlanabilmesi için başkentteki bazı kavşakların trafiğe kapatıldığını duyurdu. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda 11 Haziran’da başlayan uygulamanın, bayram dönüşü 24 Haziran’a kadar devam edeceği belirtilirken, hangi noktaların kapatıldığı da bildirildi. Emniyetin yaptığı duyuruda şu ifadeye yer verildi:

“11 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 12.00'den 24 Haziran 2024 Pazar günü saat 12.00'ye kadar bazı güzergahlar geçici olarak trafiğe kapatılacak.” İşte trafik yoğunluğunun artacağı öngörüsünden dolayı bu önlemlerin alınacağı belirtilen güzergahlar:

emniyet-2.jpg

Beypazarı Yolu: 121. km (Çayırhan Mahallesi D140-03/46 Karayolu Kontrolsüz Kavşağı)

Eski İstanbul Yolu: 53. km, Ciğir Köyü çıkışı 55. km, Kurtboğazı tepe orta refüjü 56. km, Dutözü Kavşağı 58. km, İğdir Köyü dönüşü 59. km, Özbek Çiftliği orta refüj dönüşü 64. km, TIR Parkı Kavşağı 65. km, Uğurlu Köyü Kavşağı

Konya Yolu: 82. km (TSOF Kavşağı)

Samsun Yolu: Ortaköy Kavşağı ve Gökçeyurt Kavşağı

emniyet-3.jpg

Bu güzergahlarda trafik akışı bariyerlerle kontrol edilecek ve transit geçiş sağlanacak. Yetkililer, sürücülerin bu tarihlerde söz konusu yolları kullanırken dikkatli olmalarını ve alternatif güzergâhları tercih etmelerini tavsiye ediyor.

emniyet-4.jpg

TÜM SÜRÜCÜLER DİKKAT ETMELİ

Her bayram tatilinde uzmanlar sürücülerin dikkatli olması çağrısı yapıyor. Bu kapsamda Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında da bayram tatilinde artan trafik yoğunluğuna bağlı olarak trafik kazalarının da artabileceği riski göz önünde bulundurularak, tüm sürücülerin trafik kurallarına uymaları ve araçlarını dikkatli sürmeleri çağrısı yapıldı. Yetkililer, bu konuda sürücülere hatırlatmalarda bulunarak trafik güvenliğinin sağlanması için gereken tüm tedbirlerin alındığını vurguluyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.