Ankara’nın okul ve kütüphane sayıları ne?

Ankara’nın okul ve kütüphane sayıları ne?

Ankara’da kaç okul var? Başkent'te kaç kütüphane bulunuyor? Ankara'da 1000'i özel 2700 okul var bunların 1023'ünde kütüphane bulunuyor. Bu kütüphanelerde toplam 523 bin kitap yer alıyor.

Ankara’da kaç okul var? Ankara'nın okul sayısı ne, kaç özel okul var, kaç devlet okulu var? Ankara'da kaç kütüphane var? Ankara'nın kütüphüneleri nerelerde? Başkent’teki okulların kaçında kütüphane bulunuyor? Başkent Ankara’da resmi ve özel okullar kütüphane bakımından ne durumda?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2016-2017 eğitim-öğretim yılına ait istatistik bilgilerine göre, Ankara’da yaklaşık 1000’i özel olmak üzere toplam 2700 okul var (Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise). Bu okulların 1023’ünde kütüphane bulunuyor.   

KAÇI ÖZEL KAÇI DEVLET?

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açıkladığı istatistik verileri arasında, bu 1023 kütüphanenin kaçının özel okullarda, kaçının devlet okullarında olduğu konusunda bir bilgi ise görülemiyor. 

523 BİN KİTAP

Ankara’daki okullarda bulunan 1023 kütüphanede atlas, harita, CD, DVD, kitap, süreli yayın, VCD ve video kasetlerden oluşan toplam 1 milyon 161 bin materyal bulunuyor. Bu 1.1 milyon materyalden yaklaşık 523 binini kitap oluşturuyor. 

ooo.jpg

EN FAZLA TEMEL EĞİTİM’DE

Okulların bağlı olduğu Genel Müdürlükler bazında bakıldığında en fazla okul kütüphanesi Temel Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde bulunuyor. Ankara’daki 1023 kütüphaneden 612’si, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullarda bulunuyor. 

EN AZ HAYAT BOYU ÖĞRENMEDE

Başkent’teki okul kütüphanelerinin en az sayıda olduğu okullar ise, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullar. Buralarda ki toplam kütüphane sayısı 13. Yine Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullardaki kütüphane sayısı da 17 olarak dikkat çekiyor. 

Hakan ŞAHİN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.