Ankara’daki basın mensupları Özel Ortadoğu Hastanesi’nde buluştu

Ankara’daki basın mensupları Özel Ortadoğu Hastanesi’nde buluştu

Ankara’daki basın mensupları 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Özel Ortadoğu Hastanesi’nde buluştu. Hastane yönetim kadrosunun da katıldığı toplantıda başkentteki sağlık hizmetleri masaya yatırıldı.

Türkiye’de 1962 yılından beri kutlanılan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, yurdun dört bir yanında etkinlikler ile anılıyor.

Başkentteki gazeteciler bu özel günde Ortadoğu Hastanesi’nin davetine katıldı. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Özeren, Tıbbi Direktör Op. Dr. Sadi Kaya ve Başhekim Op. Dr. Ali Derinöz hazır bulundu.

Ankara’daki sağlık hizmetlerinin masaya yatırıldığı buluşmada, basın mensupları ile sağlıkçılar fikir istişaresinde bulundu.

2-001.jpg

ŞİDDET OLAYLARI BİTMELİ

Kahvaltının ardından gazetecilere seslenen Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eyüp Özeren, “Ülkemizdeki doktorlar sağlıkta şiddet olaylarından dolayı yurt dışına gidiyor. Tıpta uzmanlık eğitimi giriş sınavında kontenjanlar boş kaldı. Öğrenciler bazı bölümleri bilerek tercih etmiyor. Kalp-cerrahi dalları tercih edilmiyor. Zaman geçtikçe kaliteli cerrah bulamaz hale geleceğiz. Doktorları korumamız gerek” diye konuştu.

1.jpg

ÖZEL HASTANELERE İHTİYAÇ VAR

Özeren’in ardından Başhekim Op. Dr. Ali Derinöz de bir konuşma gerçekleştirdi. Ankara’daki özel hastanelerin gelirlerinde son 1 yıl içinde gerileme olduğunu kaydeden Derinöz, “Bizim hastanemiz diğer hastanelere göre bu süreci daha iyi geçti. Şehir hastanelerinin açılması bunda büyük etken. Etlik Şehir Hastanesi bizim binamıza çok yakın. Hastalarımız bir süre şehir hastanesinde hizmet aldılar. Ancak son zamanlarda tekrar bize döndüklerine şahit oluyoruz. Özel hastane özelinde uygun fiyat politikası izliyoruz. Öncelik memnuniyet ise Ankara’da özel hastanelere ihtiyaç var, bunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Faruk Gökyurt / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.