Apple 1,5 milyon liralık ürününü Türkiye'de satıştan kaldırdı

Apple 1,5 milyon liralık ürününü Türkiye'de satıştan kaldırdı

Apple, fiyatı 1 milyon 534 bin TL'ye ulaşan Mac Pro ürününü Türkiye'de satıştan kaldırdı.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Dünya Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC) yeni ürünlerini tanıttı. Ancak, Türkiye'deki Apple hayranları için kötü bir haber geldi.

Son etkinlikte duyurulan ve Intel işlemcili olan Mac Pro, Türkiye'de satıştan kaldırıldı. Ürünün fiyatı ise oldukça yüksekti ve Intel versiyonunda 1 milyon 534 bin TL'ye kadar çıkabiliyordu.

Ancak, Türkiye'deki yeni vergi düzenlemeleri bu fiyatın daha da yükselmesine neden oldu. Yeni Mac Pro, Türkiye'de resmi olarak satışa sunulmayacak.

APPLE'IN YÜKSEK FİYAT POLİTİKASI

Bu olay, Apple'ın yüksek fiyat politikasını bir kez daha gündeme getirdi. Apple ürünleri genellikle pahalı bulunuyor ve 2023 etkinliğinde tanıtılan Mac Pro, en pahalı Apple ürünü olarak kayıtlara geçti. Mac Pro, güncellenen işlemcisi ve donanımlarıyla dikkat çekti.

Tasarımı birkaç yıl öncesine göre pek de değişmeyen ürün, M2 Ultra çip seçeneğine sahip olacak. Önceki Intel işlemciye kıyasla üç kat daha yüksek performans sunuyor.

M2 Ultra, 24 işlemci çekirdeği ve 76 GPU çekirdeği ile güçlendirilmiş durumda. Ayrıca, 32 adet Neural Engine çekirdeği de bulunuyor. M2 Pro, 192 GB'a kadar birleşik bellek desteği sunuyor.

Cihaz ABD'de 6.999 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak. Türkiye'deki Apple hayranları ise bu yüksek fiyatlarla Mac Pro'ya erişemeyecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.