Apple'dan Siri özelliğinde değişiklik

Apple'dan Siri özelliğinde değişiklik

Teknoloji devi Apple, ikonik özelliklerinden biri olan Siri'de değişikliğe gidiyor.

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın popüler sesli asistanı Siri ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Apple hakkında sızıntılarıyla bilinen Bloomberg muhabiri Mark Gurman, şirketin Siri üzerinde yaptığı son çalışmalardan bahsetti.

WebTekno'nun haberine göre, şu anda Siri'yi etkinleştirmek için "Hey Siri" şeklinde seslenmemiz gerekiyor. Bu durum, Siri'nin piyasaya sürüldüğü ilk günden beri aynıydı. Ancak Mark Gurman'ın yeni açıklamaları, bu durumun değişebileceğini gösteriyor. İddialara göre, Apple, "Hey" kelimesini Siri komutlarında kaldıracak ve asistanı uyandırmak için sadece "Siri" demek yeterli olacak.

Mark Gurman, yeni bir tweetinde sanal asistan Siri'nin tetikleme komutunda yapılacak değişikliğin önümüzdeki haftanın duyuruları arasında olabileceğini belirtti. Gurman, 2022 Kasım ayında Apple'ın Siri'nin "Hey Siri" ifadesini kullanmadan komutları anlayabilmesi ve yanıtlayabilmesi için çalışma yaptığını söylemişti.

Yeni gelişmeyle birlikte sanal asistan, WWDC etkinliğinin ardından "Hey Siri" komutu yerine kullanıcıların sadece "Siri" demesiyle harekete geçebilecek.

Apple'ın Siri üzerindeki çalışmaların sadece tetikleme komutuyla sınırlı olmadığı görülüyor. Gurman, Apple'ın üçüncü taraf uygulamalar ve hizmetlerle daha derin Siri entegrasyonu sağlamak için ek bağlam kullanarak daha iyi yardım sunma üzerinde çalıştığını belirtiyor.

Gurman, Siri'deki değişikliklerin başlangıçta 2023 veya 2024'te kullanıma sunulmasının beklendiğini söylemişti, ancak son tweet'i, bu yeniliklerin önümüzdeki hafta gerçekleşecek WWDC etkinliğinde tanıtılabileceğini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.