Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Nadir Hastalıklar’ farkındalığı

Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Nadir Hastalıklar’ farkındalığı

Dünyada ‘Nadir Hastalıklar Günü’ olarak kutlanan 29 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden özel paylaşım geldi. Belediye, “Nadir Hastalıklar Federasyonu ile el ele vererek farkımız nadir olmamız diyoruz” dedi.

Dünyada son verilere göre yaklaşık 350 milyon kişi “nadir” olarak tanımlanan hastalıklarla yaşamak zorunda. Akraba evliliklerinin yüzde 22’lik oranla sık görüldüğü ülkemiz ise nadir hastalıklar açısından Avrupa ülkelerine göre daha şanssız konumda yer alıyor. Dolayısıyla nadir hastalık vakalarının yaklaşık 7 milyondan fazlası ülkemizde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla tek başına nadir olmakla birlikte bir aradayken milyonlara ulaşan bu hastalara karşı kamuoyunun duyarlılık kazanması ve bilinç düzeyinin artırılmasını sağlamak son derece önem taşıyor. Bu nedenle 29 Şubat günleri Nadir Hastalık Günü olarak kutlanıyor.

nadir-hastalik.jpg

ABB’DEN FARKINDALIK GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Nadir Hastalıklar Günü’ne önem arz ederek şu ifadeleri kullandı: “Nadir hastalıklar; 2000’de 1 kişide ya da daha az sıklıkta görülen, metabolik, kronik ve bazıları ölümcül olabilen hastalıklardır. Toplum sağlığını önceleyen çalışmalarımıza devam ederken; ‘Nadir Hastalıklar Günü’nde, Nadir Hastalıklar Federasyonu ile el ele vererek farkımız nadir olmamız diyor, çalışmalarımızla farkındalık yaratıyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.