Çankaya Mimar Sinan Mahallesi bağımlı meskeni oldu

Çankaya Mimar Sinan Mahallesi bağımlı meskeni oldu

Ankara Çankaya'da belediye tarafından yıkılan gecekonduların enkazı öylece bırakıldı, bölge içkici, tinerci ve uyuşturucu bağımlılarının mekanı haline geldi. Mimar Sinan Mahallesi sakinleri "gecekondu oldu bağımlı kondu" diyor...

Çankaya’daki Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Ali Aydos bölgede yeşil alan için yıkılan gecekonduların temizlenmediğini ve bağımlıların mesken tuttuğunu söyledi.

Mahalleli olarak bu durumdan şikâyetçi olduklarını bunu da belediyeye bildirdikleri halde bir sonuç alamadıklarını belirten Aydos, “Çankaya Belediyesi gecekonduların yıkımını yaptı fakat öylece bıraktı. Enkaz parçaları vatandaşın evinin bahçesine giriyor, yollara yuvarlanıyor ayrıca madde bağımlılarının meskeni oldu” ifadelerine yer verdi. 

* Mahalle sakinleri daha önce gazetemiz aracılığıyla, Çankaya Belediyesinden çözüm istedi

DEFALARCA DİLEKÇE VERDİK

dsc_0399.jpgGecekondu enkazlarını belediyeye bildirdiklerini fakat sonuç alamadıklarını ifade eden Aydos, “Gecekonduların yıkımı başladığından bu yana iş makinesi geliyor yıkıyor öylece bırakıp gidiyor. Aylardır yıllardır bu böyle devam ediyor. Bu durumu defalarca Çankaya Belediyesi’ne gerek ben muhtar olarak gerekse vatandaşlar dilekçe vererek bildirdi. Fakat değişen bir şey yok. Maalesef belediye bu konuda sesimiz duymuyor ve duyarsız davranıyor. Yıkılan gecekonduların enkazı mahallenin çehresini bozuyor vatandaşları mağdur ediyor” şeklinde konuştu. 

dsc_0413.jpg“MADDE BAĞIMLILARI MESKEN TUTTU”

Muhtar Aydos sözlerine şöyle devam etti:

“Gecekonduları yıktılar bırakıp gittiler. Şimdi buralar uyuşturucu kullananların, tinercilerin, alkoliklerin mekânı oldu. Yeşil alan için yıkılan gecekonduların enkazı tehlike saçıyor. Madde bağımlılarının meskeni oldu maalesef belediye bu konuda duyarsız kalıyor. Akşamları neredeyse her enkazda bir ateş yanıyor sabaha kadar silah atan var, bağıran var çok affedersiniz sağa sola tuvaletlerini yapan var. Çevredeki binalarda oturan aileler camdan dışarı bakamıyorlar. Çocuklar bu sokaklardan gelip geçiyor. Mahallenin pek çok yeri yokuş buralardan taş yuvarlansa enkaz parçası gelse birinin canına bir şey olsa bunun hesabını kim verecek?”

dsc_0329.jpg“ENKAZ VATANDAŞIN                                BAHÇESİNE KADAR GİRDİ”

Yamaçlarda yıkılan gecekondu enkazlarının çevredeki binaların bahçelerine kadar indiğini söyleyen Aydos, “Yamaçlarda yıkılan gecekondular var. Onların taşları yuvarlanıyor parçaları aşağı sürükleniyor. İnsanların binalarının bahçesine garajına giriyor. Geçtiğimiz günlerde birinin arabasına az kalsın kaya geliyordu. Neden Çankaya Belediyesi bu konuya duyarsız kalıyor? Anlamış değiliz. Sizin aracılığınızla bir daha söylüyorum yetkililer bir an önce buraları temizleyerek yeşil alana dönüştürmeli. Çankaya'da yolların durumu ortada. Mahallenin bir kısmı normalken diğer kısmında araçlar zor ilerliyor. Mahallenin her yerine rahat ulaşmak için arazi aracı kullanıyorum” diye konuştu. 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum