Çankaya’da seçimler tek kutuplu geçmeyecek: “Tepki oyu bekliyoruz”

Çankaya’da seçimler tek kutuplu geçmeyecek: “Tepki oyu bekliyoruz”

CHP'nin Çankaya'da Hüseyin Can Güner'i aday göstermesinin ardından ilçede kazan kaynıyor. Saadet Partisi Çankaya Belediye Başkan adayı İbrahim Temel, vatandaşların Güner'i tanımadığını ve tepki için ana muhalefet partisinden uzaklaşabileceğini söyledi.

31 Mart mahalli seçimleri yaklaşırken adaylar saha çalışmalarını artırdı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kalesi olarak nitelendirilen Çankaya’da yarış devam ediyor. CHP yönetiminin belediye için Hüseyin Can Güner’i aday göstermesiyle birlikte ilçede kazan kaynıyor. 1993 doğumlu olan Güner’in, parti tabanında tanınmadığı ve seçmenin Cumhuriyet Halk Partisi’nden uzaklaşabileceği yorumları gündemde.

Güner’in adaylık için kesinleşmesinden sonra Türkiye İşçi Partisi ünlü gazeteci İrfan Değirmenci’yi duyurdu.

Saadet Partisi ise ilçede İbrahim Temel ile yarışacak. 2019’da Türkiye’nin en genç belediye başkan adayı ünvanını alan Temel, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

3-001.jpg

ÇANKAYA’DA TEPKİ OYU

Siyasetin gençleştirilmesini olumlu karşıladıklarını söyleyen Temel, “Çankaya Belediyesinden birkaç kez randevu talebinde bulunduk. Hala dönüş bekliyoruz. Bizim ulaşamadığımız başkana insanlar nasıl ulaşacak bilemiyorum. Bu düzeni değiştirmeye talibiz. Ulaşılabilir, insanla iç içe bir belediyecilik yapmak istiyoruz.

Nasıl olsa bizden başkasına oy vermezler anlayışının karşısındayız. Her zaman bir alternatifin olduğunu düşünüyoruz. Çankaya’da seçimin iki kutuplu geçeceği düşüncesi boşa çıkacak. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi seçmeninin tepki oyu ile alternatiflere yönelebileceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

5.jpg

SAĞLIK ALANINDA YENİLİKLER

Temel, sağlık alanında yeniliklere ihtiyaç olduğunu söyleyerek şöyle devam etti:

“Halkımız teveccüh gösterir de başkanlık görevini alabilirsek, alanında uzman isimler ile çalışacağız. Çankaya’da yapmak istediğimiz yenilikler var. Avrupa’da sağlık kabinleri yaygındır. Taksi durakları gibi düşünün. Şehrin muhtelif yerlerinde olacak kabinlerde ilk yardım malzemeleri oluyor. Kızılay’da rahatsızlanan ve yere yığılan bir vatandaş gördünüz diyelim. Merkezi yerlere ambulansın ulaşması zaman alır. Bazı vakalarda saniyeler ile yarışmak zorundasınız. Sağlık kabinlerinin olduğu yerlerde hızlı müdahale imkanı olacak. Çankaya’nın kalabalık yerlerine kabin yapılmasını elzem görüyoruz”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.