Asgari ücrete artış yapılacak: Tarih bile verildi

Asgari ücrete artış yapılacak: Tarih bile verildi

Milyonlarca çalışan Temmuz'da asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken, gözler Hükümet'e çevrilmiş durumda. Asgari ücret tartışmaları sürerken ünlü ekonomist, "Asgari ücrete zam yapılacak" diyerek tarih verdi.

Asgari ücret zammı milyonlarca çalışan tarafından yakından takip ediliyor. Çalışanlar Temmuz'da asgari ücrete zam gelip gelmeyeceğini merak ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı" dedi. Işıkhan'ın açıklamasına rağmen asgari ücrete zam beklentisi devam ediyor.

Ekonomist Şeref Oğuz, asgari ücrete artış yapılacağını söyledi. Kulis bilgilerine ulaştığını söyleyen Oğuz, "Masada 4-5 çalışma var" diyerek zam için tarih verdi. Ekonomim gazetesine konuşan Oğuz, "Artış yapmak zorundalar" dedi.

seref.jpg

"SON SÖZÜ CUMHURBAŞKANI SÖYLEYECEK"

Oğuz "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek buna şiddetle karşı olmakla birlikte, son sözü yine Cumhurbaşkanı söyleyecek. Asgari ücret Mehmet Şimşek'in ve diğer bakanların kapsama alanı dışındadır. Bu iş tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uhdesindedir. Bu arada memurun kat sayısını artırmak yerine, asgari ücreti artırarak toplumu rahatlatma külfetinin maliyetini de özel sektöre yüklemiş olacaksın. 'Özel sektör bunu finanse etsin' görüşü hakim" ifadelerini kullandı.

maas.jpg

"ZAM EYLÜL AYINDA OLABİLİR"

Asgari ücret zammı için masada 4-5 çalışma olduğunu belirten Oğuz, "Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar" diye konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.