Emekli avcılar zorda: “Silah ruhsatı ve av harçları çok yüksek”

Emekli avcılar zorda: “Silah ruhsatı ve av harçları çok yüksek”

Gazetemize konuşan Yenimahalle Genç Avcılar Derneği Başkanı Şükrü Çulha, silah ruhsatı ve av harcı fiyatlarının yüksekliğinden yakınarak “Yapılan zamlar, emekli avcıları zor durumda bırakıyor” dedi.

Gazetemize konuşan Yenimahalle Genç Avcılar Derneği Başkanı Şükrü Çulha, silah ruhsatı ve av harcı fiyatlarını değerlendirdi. Çulha, “Silah ruhsatlarına ve avlanma harçlarına yapılan zamlar, avcıları zor durumda bırakıyor. Özellikle emekli avcılar, geçim sıkıntısı içinde oldukları için bu durumdan daha fazla etkileniyorlar” dedi. Devletin, avlanmayı teşvik edici indirimler yapması gerektiği belirten Çulha, genç nesillerin yetişmeye devam ettiğini ifade etti. Gençlerin avcılığa merakı olduğunu söyleyen Çulha, “Derneğimiz, gençlere bu sporu öğretmek ve tecrübelerini aktarmak için çalışmalar yapıyor” açıklamasında bulundu. Derneğin en yaşlı üyesi 79 yaşındaki Hasan Güven, silahı tanıma konusunda avcılığın önemli olduğunu ifade etti.

harclar-pahali.jpg

HARÇLAR PAHALI

Silah ruhsatlarına ve avlanma harçlarına yüksek oranda zamlar yapıldığını belirten Yenimahalle Genç Avcılar Derneği Başkanı Şükrü Çulha, “Avcılarımız bu durumdan çok şikayetçiler. Özellikle emekli avcılarımız bu durumdan oldukça şikayetçiler. Emekli insanlar geçim derdinde. Bu spora gönül vermiş emeklilerimiz için işler iyice zorlaşıyor. Silah ruhsatı ve avlanma harçlarını ödemekte güçlük çeken emeklilerimiz bu sporu devam ettiremeyerek bırakmak zorunda kalıyor. Devletimizin avlanan emekliyi teşvik etmesi lazım. Çünkü av hareketliliği sağlığına katkı sağlıyor ve aynı zamanda sporunu da yapıyor. Devletimiz emekli avcılar için bir indirim uygulaması yapabilirse bu insanlar gönül verdikleri şeyden kopmamış olurlar” şeklinde konuştu.

yenimahalle-genc-avcilar-der-baskani-sukru-culha.jpg

GENÇ NESİLLER YETİŞİYOR

Şükrü Çulha, avcılığın bir merak sporu olduğunu ve gençlerin ava çok meraklı olduğunu ifade etti. Çulha, “Biz de hem derneğimiz bünyesinde hem de bireysel çalışmalarımızla merak eden genç arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Ava meraklı olan arkadaşlarımızı bu spora teşvik ediyoruz. Onlara hem bu işin püf noktasını gösteriyoruz hem de birlikte ava giderek tecrübelerimizden faydalanmasını sağlıyoruz. Bu işi vicdanlı ve doğru öğrenmek oldukça önemli bu konuda genç arkadaşlarımıza destek sağlıyoruz” dedi.

3-icin-alternatif.jpg

“SİLAHI TANIMAK İÇİN AVCILIK ÖNEMLİ”

Derneğin en yaşlı avcısı 79 yaşındaki Hasan Güven, silahı tanımak için avcılığın önemli olduğunu şu sözler ile ifade etti: “Malum bizler millet olarak tarih boyu asker olarak yetiştik. Bu nedenle avcılık, silahı tanımak için çok önemli. Günümüz şartlarında hem spor olarak yapılabilecek hem de silahı yakından tanıtabilecek en önemli şeylerden biri avcılık.”

zamanlama-onemli.jpg

ZAMANLAMA ÖNEMLİ

66 yıllık avcı Hasan Güven, “Ankara ve yakın vilayetlerimizin içerisinde bizim derneğimizin üyeleri avlanabiliyor. Uzak bölgelerde avlanan arkadaşlarımız da var ama genellikle kendi vilayetlerimizi tercih ediyoruz. Orman Bakanlığı keklik gibi av hayvanlarını üretmeye devam etmeli ve onları zamanında doğaya atmalı. Zamansız atılan keklikleri; tilki, sansar ve yırtıcı kuşlar topluyor. Bu keklikler doğaya alışık değiller. Doğaya alışmış bir şekilde bırakılsalar daha iyi olur” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.