En çok kullanılan işletim sistemleri belli oldu

En çok kullanılan işletim sistemleri belli oldu

Dijital oyun platformu Steam, Mayıs ayına ilişkin donanım ve yazılım anket sonuçlarını paylaştı. Sonuçlara göre en çok kullanılan işletim sistemleri belli oldu.

Steam, aylık donanım ve yazılım anket sonuçlarını açıkladı, böylece kullanıcıların platformda hangi donanımları ve işletim sistemlerini kullandığı belli oldu. Peki, oyun severlerin en çok tercih ettiği işletim sistemleri neler? İşte en popüler olanlar..

Steam, mart ayının en popüler işletim sistemlerini paylaştı. Verilere göre, geçtiğimiz yıllarda çıkış yaptığında çeşitli sorunlarla karşılaşan ve hala oyuncular tarafından tercih edilen bir sürüm olmayan Windows 11, son zamanlarda sorunlardan büyük ölçüde kurtulmasına rağmen hala düşük bir kullanım oranına sahip. Hatta geçen ay yalnızca %0,60'lık bir düşüş yaşayarak kullanım oranı %33 seviyelerine geriledi.

Pastanın en büyük dilimini elinde bulunduran Windows 10 ise geçen ay gözle görülür bir düşüş yaşamadı. Mayıs ayında %0,70'lik bir düşüşle pazar payının %60,51'ini elde etti. Ayrıca, bir dönem popüler olan ve sonunda güncelleme desteğini kaybeden Windows 7 de geçen ay %0,11'lik bir düşüşle pastadan %1,17'lik bir pay aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.