Epic Games'ten üzücü haber... Çalışanların yüzde 16’sı işsiz kalacak

Epic Games'ten üzücü haber... Çalışanların yüzde 16’sı işsiz kalacak

ABD’li popüler dijital oyun dağıtıcısı ve geliştiricisi Epic Games, küresel ekonomideki yavaşlama ve artan maliyetler sebebiyle çalışanlarının yaklaşık yüzde 16’sını işten çıkaracak. İşte ayrıntılar…

Her hafta ücretsiz dağıttığı oyunlarla ve uygun fiyat politikasını benimseyerek oyuncuların sevgisini kazanan Epic Games’ten, üzücü haber geldi.

Epic Games Üst Yöneticisi Tim Sweeney’in çalışanlarına gönderdiği e-posta, şirketin resmî web sitesinde paylaşıldı. Gelen postada; Sweeney, çalışanlarının yaklaşık yüzde 16’sının işine son verileceğini duyurdu.

epic-games.jpg

GELİR GİDERİ KARŞILAMADI

Ayrıca gelen mesajda, şirketin geçen yıl satın aldığı çevrim içi müzik platformu Bandcamp’in de müzik lisanslama platformu Songtradr’a satılacağı da belirtildi. Öte yandan Sweeney, çocuklar için daha güvenli dijital deneyim oluşturma araçları sağlayan SuperAwesome hizmetinin büyük kısmının da devre dışı bırakılacağı ifadelerine yer verdi.

Tim Sweeney, bir süredir kazandıkları paradan çok daha fazlasını harcadıklarının altını çizerek, şirketin geleceği hakkında yatırım yaptıklarını kaydetti.

tim-sweeney-kimdir.jpg

TİM SWEENEY KİMDİR?

Tim Sweeney, 1970 doğumlu Amerikalı bir iş insanı ve programcıdır. Epic Games'in kurucusu ve CEO'su olarak bilinir. Unreal Engine'in yaratıcısıdır.

Sweeney, 1970 yılında Potomac, Maryland'de doğdu. 11 yaşındayken ilk bilgisayar oyununu yazdı. 1987 yılında Potomac Computer Systems'i kurdu ve burada ilk video oyunlarını geliştirdi. 1991 yılında Epic Games'i kurdu ve ilk Unreal Engine oyununu 1998 yılında piyasaya sürdü.

Unreal Engine, oyun endüstrisinde en yaygın kullanılan oyun motorlarından biridir. Dünyanın en popüler oyunlarından bazıları, Unreal Engine kullanılarak geliştirilmiştir. Bu oyunlar arasında Fortnite, Gears of War, Unreal Tournament ve Batman Arkham City bulunur.

Sweeney, oyun endüstrisinde önemli bir figür olarak kabul edilir. Unreal Engine'in gelişimi, oyun geliştirmenin maliyetini ve karmaşıklığını önemli ölçüde azaltmıştır. Bu, daha yaratıcı ve iddialı oyunların geliştirilmesine yol açmıştır.

Sweeney, aynı zamanda oyun endüstrisindeki ticari uygulamalarla ilgili eleştirel bir ses olarak da bilinir. Apple ve Google'ın uygulama mağazalarındaki politikalarını eleştirmiştir.

2023 yılı itibarıyla Sweeney'nin net serveti 7,4 milyar dolar olarak tahmin edilmektedir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.