Gazi Üniversitesi’nde BİLDİRİLİ KALKIŞMA

Gazi Üniversitesi’nde BİLDİRİLİ KALKIŞMA

Gazi Üniversitesi’nde “öğrenci” kılıklı bir grup PKK sempatizanı tarafından “bildiri” dağıtılmak istendi. “Bildiriye” özellikle ülkücü öğrencilerin tepkisi üzerine kampüste olay çıktı.

Başkentimizin güzide üniversitelerinden Gazi’de “öğrenci” kılıklı bir grup PKK sempatizanı tarafından “bildiri” dağıtılmak istenmesi tepki topladı. “Terör bildirisi”ne özellikle ülkücü öğrencilerin tepkisi üzerine üniversitede olay çıktı. Güvenliğin müdahale ettiği olaylarla ilgili olarak kimi öğrenciler karakola götürülerek, haklarında işlem yapıldı. 

BİLDİRİLİ KALKIŞMA GİRİŞİMİ

Olay Gazi Üniversitesi’nin Beşevler’deki merkez kampüsünde Çarşamba günü yaşandı. Edindiğimiz bilgilere göre, kampüste “öğrenci” kılıklı bir grup tarafından “PKK propagandası” içeren bir sözde bildiri dağıtılmak istendi. Provokasyon kokan bu girişim ülkücü öğrencilerin tepkisini çekti.

Sözkonusu bildirinin bölücü terör örgütü PKK’ya davet ve övgüler içerdiğini belirten ülkücü öğrenciler, buna müsaade edilemeyeceği görüşünü dile getirince, gruplar arasında olaylar çıktı. 

GÜVENLİK MÜDAHALE ETTİ

Üniversite güvenliği olaya müdahale etti. Müdahale sonrası olaylarla ilgili olarak kimi öğrencilerin karakola götürüldüğü ifade edildi. Ülkücü öğrenciler arkadaşlarının da karakola götürüldüğünü belirterek, olayların sorumlusu olarak gösterdikleri Rektörlüğe tepti açıklaması yaptı. 

ÜLKÜCÜLERDEN REKTÖRLÜĞE TEPKİ

Ülkücü öğrenciler yaptıkları açıklamada şöyle dediler:

“Gazi Üniversitesi’nde öğrenci kılıklı PKK yandaşları PKK bildirisi dağıtmaya teşebbüs etmiştir. Bunun üzerine rektörlük ve ilgili makamlar gereğini yapmamıştır. Bu hadisenin yaşanmasının tek suçlusu rektörlüktür. Sağduyulu vatansever ülkücü öğrenciler bu duruma karşı çıkıp gereğini yapmışlardır. Rektörlük PKK’lı öğrencileri okuldan uzaklaştırması gerekirken, ülkücü ve milliyetçi öğrencilerin oturduğu çardaklara ve çardaklarda asılı bulunan yüce Türk milletinin bayrağını indirmeye çalışmıştır. Sağduyulu ülkücü öğrenciler gece 24.00’de hala karakolda tutulmaktadırlar.”

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.