Hayvan hakları savunucusu ünlü kadın, çocuğu saldırıya uğrayınca bakın ne yaptı

Hayvan hakları savunucusu ünlü kadın, çocuğu saldırıya uğrayınca bakın ne yaptı

Hayvan hakları savunucusu ünlü bir kadının, çocuğu sokak köpeklerinin saldırısına uğrayınca Güvenli Sokaklar Derneği’ne başvurduğu ortaya çıktı. GÜSODER Başkanı Murat Pınar “Çocuğu saldırıya uğrayınca aklı başına geldi” dedi.

Hayvan hakları savunucusu ünlü bir kadının, çocuğu sokak köpeklerinin saldırısına uğrayınca başıboş köpeklere karşı mücadele yürüten Güvenli Sokaklar Derneği’ne başvurduğu ortaya çıktı. GÜSODER Başkanı Murat Pınar “Çok önemli bir aktivist. Çocuğu saldırıya uğrayınca aklı başına gelmiş; bize yazdı” dedi.

Türkiye’de son dönemde artan başıboş köpek sorunuyla ilgili haberlerimize devam ediyoruz. Konuyla ilgili ilk yayınımızda, 13 gelişmiş ülkenin Türkiye’ye gidecek vatandaşlarına “köpek” ve “kuduz” uyarısı yaptığını aktarmış, ardından başıboş köpek sorununun Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında da baş gösterdiği ve gerek Osmanlı padişahları gerekse Atatürk’ün itlaf yöntemiyle bunun üstesinden geldiğini hatırlatmıştık. Üçüncü haberimizde de Türkiye’de ne kadar sokak köpeği var sorusunun cevabına mercek tutup, Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar’ın bu konudaki verilerini aktarmıştık.

SOKAKLARA ET BIRAKMAK FAYDALI MI ZARARLI MI?

Şimdi ise, sokaklara köpekler için et, kemik ve yem konulmasını masaya yatırdık. Bu noktada Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar’a “Sokaklara köpekler için hayvan yemi, et-kemik bırakanlar oluyor. Ve bu son derece vicdani bir davranış olarak sunuluyor. Sizce de öyle mi? Sonuçları itibariyle bu yapılan aslında büyük bir yanlış olmuş olmuyor mu?” sorusunu yönelttik.

murat-pinar.jpg

SON DERECE TEHLİKELİ

Kızı sokak köpeklerinin saldırısından kaçarken kaza geçirip vefat etmiş bir isim olan GÜSODER Başkanı Murat Pınar, bu konuda şunları söyledi: “Bunu yapan vatandaşlar belki temiz niyetlerle yapılıyor ancak bu son derece tehlikeli bir durumdur. Trajikomik olan şey böylesi saçma bir şeyle ilgili bir afişi kamu kurumlarının örneğin TC. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün sosyal medyadan paylaşmış olması… Tepkiler sonucunda kaldırıldı.”

“BİYOLOJİK TERÖRDÜR BU”

Evvela sokakta başıboş köpek olmamasının bir devlet politikası olması gerektiğini ifade eden Pınar, “Devlet sahibi olduğu bu başıboş hayvanları almalı ve güvenli etrafı çitli alanlarda barındırmalı. Bunu halkın üstüne yıkmamalı. Bu tür davranışlar bozuk atıkların çevreye yayılmasını, kemirgenlerin türemesine sebep olur. Fare gibi kemirgenlerin insan yaşam alanlarında türemesi birçok hastalığın insanlara taşınmasına sebep olur. Biyolojik bir terördür bu. Hiçbir medeni batı ülkesinde sokakta zaten köpek göremezsiniz. Ayrıca yaban hayvanlarını dahi beslemek yanlıştır. Çünkü bu o hayata müdahaledir. Popülasyon dengesini bozarsınız ve o hayatı tamamen yok edersiniz. İyilik yaptığınızı düşünerek… Ancak bu konuyla ilgili yine halkı suçlayamıyoruz.. Belediyeler ve ilgili bakanlıklar halkı bilinçlendirmeli ve caydırıcı cezalar koymalıydı” dedi.

sokak-kopekleri-aktivist.jpg

KİM BUNLAR; SIRADAN HAYVANSEVERLER Mİ?

GÜSODER Başkanı Murat Pınar, “Başıboş sokak köpeklerinin saldırganlığı, etrafa yaydıkları korku ve pisliğe karşı ufacık bir tepkiye bile tahammülleri olmayan bir grup var ülkemizde? Kim bunlar sizce? Çok da örgütlüler; anında basında, sosyal medyada gündem oluşturabiliyorlar. İşleri güçleri yok mu bu insanların, sıradan insan çabasının ötesinde bir durum var sanki? Neler söyleyeceksiniz bu konuda?” şeklindeki sorumuz üzerine ise şunları söyledi:

AYNI FOTOĞRAFLA 3 AYRI DERNEK YARDIM TOPLUYOR

“Aslında bu kişiler büyük kitleleri manipüle eden çok azınlık bir kitle. İnsanların vicdanlarını suistimal ederek kendi kurulu düzenlerini ve rantlarını sürdürüyorlar. Aynı yaralı hayvan fotosuyla 3 ayrı derneğin yardım topladığı görseller var... Bir de bu sorundan mağdur insanlara büyük linçler ve kamuoyu baskısı vardı. İnsanların çocukları/kendileri parçalanmış ancak insanlar ‘bana hayvan düşmanı demesinler’ diye ağzını açamıyordu. Bu azınlık kitle devletin bu soruna duyarsızlığı yüzünden insanların tepelerine çıktılar.”

BİR AKTİVİST DE BİZE BAŞVURDU

Başıboş köpeklere karşı mücadele eden Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, ancak artık devrin değiştiğini, hayvan hakları savunucusu aktivistler arasında kendilerine başvuranlar olduğunu açıkladı. Pınar şunları söyledi: "Bu sorundan mağdur insanlar sosyal medya ve derneğimiz sayesinde seslerini duyuruyor. Sonuç olarak görüldü ki aslında çok farklı arka plandan ve görüşten insanlar bu konuda aynı fikirde. Başıboş Köpek Olmaz. Bu kamuoyu sayesinde sizler de konuyu objektif ve bilimsel olarak ele almak için bizimle görüşüyorsunuz. Devlet kurumları aksiyon almaya başladı. Sonuç olarak bu kitlenin aslında azınlık olduğu ve hiçbir makul ve bilimsel argümanlarının kalmadığı ortaya çıktı. Onların arasından da bize yazanlar var. Çocuğu saldırıya uğrayınca aklı başına gelmiş çok önemli bir aktivist var örneğin.. Bize yazdı.”

Fatih Akkaya / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.