Mehmet Şimşek'e jet yanıt: Kiralar ödenemez oldu, vatandaşa sahip çıkın

Mehmet Şimşek'e jet yanıt: Kiralar ödenemez oldu, vatandaşa sahip çıkın

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kira artışlarında üst sınırın kaldırılacağına dair açıklamalarına Kiracılar Dayanışması Platformu’ndan yanıt geldi. Açıklamada, “Kiralar ödenemez oldu. Vatandaşa sahip çıkılmasını bekliyoruz” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kira artışlarında yüzde 25 sınırı ile ilgili, "Devam etmesi için ben bir sebep görmüyorum, etmemesi gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu yönde bir çalışma yok. Zaten o düzenleme bir süreliğine yapılmıştı" sözlerine Kiracılar Dayanışması Platformu’ndan yanıt geldi.

4-001.jpg

TBMM VURGUSU

Platform Sözcüsü Cengiz Kul, yaptığı açıklamada, “Yetkililerden mültecilere değil, kendi vatandaşlarına sahip çıkmalarını istiyoruz. Olaylar daha farklı boyutlara gelmeden, barınma sorunu ile ilgili TBMM’deki 36 maddelik çözüm önerimiz tekrar gündeme getirilmeli, vatandaşa sahip çıkılmasını bekliyoruz” dedi.

2-003.jpg

VATANDAŞ MAĞDUR OLDU

Kul açıklamalarına şöyle devam etti:

“Yüzde 25 oranındaki üst sınır emredici nitelikte olduğundan mal sahibi için bağlayıcı oldu. Lakin ev sahipleri sözde satış, aile bireyleri ihtiyacı, sözleşmeye aykırılık gibi bahanelerle kiracıyı rahatsız ederek yüzde 25 sınırından yüksek kiralar temin etti. Bazıları evlerini 5 yıldan önce tahliye etmek için şartları zorladı. Yüzde 25 sınırlaması bitecek derken bir taraftan daha kötüsü geliyor diyebiliriz. Hükümetin arabuluculuk yöntemi ve muhalefetin çabaları vatandaşın yarasına merhem olamamıştır”

Uygulamayla ilgili yeni bir karar alınmaması halinde yüzde 25 zam sınırlaması 1 Temmuz’da sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.