Mühendisler Afrin için hazırız dedi

Mühendisler Afrin için hazırız dedi

Zeytin Dalı Harekâtına destek açıklaması yapan TDMMB, köylerde ve şehirlerde yapılacak imar çalışmalarına projeleri ile destek vereceklerini bildirdi.

Zeytin Dalı Harekâtına 14. Gününde bir destek de Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği ( TDMMB ) ‘den geldi.

Birlik adına konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mücahit Demirtaş, “Devletimizin Kahraman Silahlı Kuvvetlerince gerçekleştirilen operasyonuna 300 milyonluk Türk Dünyasında 36 farklı ülkede temsilciliği bulunan TDMMB olarak ordumuza her türlü desteği verdiğimizi ve yıkılan şehirlerimizi, köylerimizi yeniden imar etmek için göreve hazır olduğumuz yüce milletimizle paylaşıyoruz” dedi. 

DESTEĞE HAZIRIZ

Operasyon yapılan köylerde hasar gören yapıları ve şehirlerin tekrar inşasında projeleri ile mimarlar olarak destek vereceklerini açıklayan Demirtaş, “Suriye’nin kuzeyinde bulunan teröristler bölge halkının topraklarına, mal ve mülklerine zorla el koymuş can ve mal güvenliği kalmayan milyonlarca insanı evlerinden ve yurtlarından olmalarına sebep olmuşlardır. Afrin’de Münbiç’te her zaman ve her yerde mühendisler ordusu olarak yıkılan şehirlerimizi ve köylerimizi yeniden imar etmek için projelerimizle görev hazır olduğumuzu milletimiz ile paylaşıyoruz. 

TEK YÜREK OLMALIYIZ 

TDMMB olarak bu operasyonunun tartışmaya açık hale getirecek açıklamalara sıcak bakmadıklarını belirten Demirtaş, “ İnanıyoruz ki, başkent Ankara başta olmak üzere tüm şehirlerimizin güvenliğini, bölgede kanser gibi yayılmış unsularının temizlenmesi ile başlar, ülkemizin sınır güvenliği ile devam eder. Türk Milletinin huzuru ve bekası için gerçekleştirilen operasyonu tartışılır hale getirmenin ve bu önde yapılan açıklamaların “ifade özgürlüğü” ile savunulmayacağını düşünüyoruz. Herkesin tek yürek olarak ordumuza destek vermekten başka söyleyecek herhangi bir sözü olmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.